You are now being logged in using your Facebook credentials

Login With Facebook

1958-1959

ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1958-59
Ο Ολυμπιακός άρχισε την νέα αγωνιστική του περίοδο με πολύ όρεξη για δουλειά και με προπονητή για ακόμη μια φορά τον Κ. Ζιώγα, ώστε να καλύψει τις αποτυχίες του στα τρία τελευταία χρόνια και να δώσει το χαμόγελο στα πικραμένα χείλη των οπαδών του.
Προτού αρχίσει το τοπικό πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός έδωσε δυο φιλικά παιχνίδια, το ένα ήταν με τον Κένταυρο, τον οποίο νίκησε 5-0, με γκολ, τρία του Μανθογιάννη, του Καππή και του Δημόπουλου και το άλλο - το πιο ενδιαφέρον - με τον Παναθηναϊκό.
Το παιχνίδι έγινε στις 2 Σεπτεμβρίου και ο Ολυμπιακός ήλθε ισόπαλος του αντιπάλου του με 2-2.
Οι ερυθρόλευκοι στο μεγάλο αυτό φιλικό παιχνίδι ήταν ομάδα με μεγάλες αξιώσεις. Παρ' όλο ότι έχανε με 1-0, ισοφάρισε με τον Δημητρακόπουλο και προηγήθηκε με τον Καππή. Τελικά οι Παναθηναϊκοί πιο έμπειροι κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Βουρλιωτάκη.
Οι δυο ομάδες είχαν παίξει με τις παρακάτω συνθέσεις:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τσιγαρίδας, Ψευτογιάννης, Ευθυμίου, Βατάλας, Βλαχάβας, Χαλκιάς, Μανθογιάννης, Καππής, Δημόπουλος, Δημητρακόπουλος, Τσιτσιγιάννης, (Δελημουχτά-ρης, Στέφας).
ΠΑΟ: Απέργης, Λαμπρακόπουλος, Αρβανίτης, Πηλιδάκης, Νεμπίδης, Βουρλιωτάκης, Πυργολιάς, Βασιλάκης, Κορώσης, Πετρόπουλος, Μαρνάς.
Στις 14 Σεπτεμβρίου έγινε η πρεμιέρα του τοπικού πρωταθλήματος στο οποίο μετεί¬χαν ο Ολυμπιακός, η Νίκη, ο Παγασητικός, ο Εθνικός, ο Σαρακηνός, και ο πρωταθλητής β' κατηγορίας Κένταυρος.
Την πρώτη μέρα του πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός άρχισε με το ντέρμπυ στο γήπεδο Αναύρου με την Νίκη.
Ο Ολυμπιακός στο α' ημίχρονο του αγώνα είχε συντριπτική υπεροχή που δεν μετατρά¬πηκε αμέσως σε γκολ, γιατί κάτω από τα δοκάρια είχε αντίπαλο του τον Κουρκουβέλα.
Ετσι η Νίκη, αφού αντιπαρήλθε τις δύσκολες στιγμές που πέρασε, κατάφερε με τον Σταμ-πούλογλου και τον Λαλλέ να προηγηθεί με 2-0 και τελικά να κερδίσει με 2-1 ύστερα από ένα γκολ που πέτυχε σε βάρος της ομάδας του ο Τάσος Μανιατάκης.
Οι δύο ομάδες έπαιξαν όπως πιο κάτω:
ΝΙΚΗ: Κουρκουβέλας, Σπανάκης, Μανιατάκης, Μαρσουβανίδης, Ντάφης, Κοντογιάννης, Καλλιοντζής, Μωράκης, Κοκκινάκης, Σταμπούλογλου, Λαλλές.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τσιγαρίδας, Μπροζούκης, Καράτζος, Ευθυμίου, Βλαχάβας, Χαλκιάς, Δη-μόπουλος, Δημητρακόπουλος, Καππής, Βατάλας.
s43.jpg























ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1960-61: Τράγαλος, Δελημουχτάρης, Βαρούτσικος, Στ. Μανθογιάννης, Λ. Βλαχάβας,
Ευθυμίου.
Κάτω: Δημόττουλος, Μονογενής, Δημητρακόπουλος, Ιωσηφίδης, Μουντουλιας.


Μετά το αποτέλεσμα αυτό που μείωσε τις ελπίδες του Ολυμπιακού για τον τίτλο, νίκη¬σε την 2η μέρα τον Παγασητικό 2-0, με γκολ των Χαλκιά και Καππή, τον Εθνικό 6-0 με τέσσερα γκολ του Δημητρακόπουλου και από ένα του Δημόπουλου και του Τσιτσιγιάννη, τον Κένταυρο 5-2 με τρία γκολ του Δημητρακόπουλου και δυο του Καππή και τον Σαρακη-νό 6-1 με τρία γκολ του Δημητρακόπουλου δυο του Δημόπουλου και ένα του Μανθογιάννη.
Ο πρώτος γύρος που έληξε, άφησε τον Ολυμπιακό δυο βαθμούς πίσω από τη Νίκη α¬φού η τελευταία νίκησε σε όλα τα παιχνίδια της.
Τους δυο αυτούς βαθμούς θέλησαν να καλύψουν οι ερυθρόλευκοι στο β' γύρο και το πρώτο θύμα τους ήταν ο Κένταυρος, τον οποίο νίκησαν με δυο γκολ του Καππή και ένα του Δημητρακόπουλου και στη συνέχεια τον Σαρακηνό με γκολ των Δημητρακόπουλου, Μανθογιάννη από 2, Δημόπουλου, Βατάλα και Σιούρα σε βάρος της ομάδας του. Όμως τα όνειρα του τα έκανε συντρίμμια ο Παγασητικός.
Στις 2 Νοεμβρίου έγινε στο γήπεδο Αναύρου ο αγώνας Ολυμπιακού - Παγασητικού που έληξε 0-0. Ηταν ένα παιχνίδι το οποίο μπορούσαν εύκολα να το είχαν κερδίσει οι ερυθρό¬λευκοι χάνοντας πληθώρα γκολ αλλά και την ευκαιρία να διεκδικήσουν τον τίτλο επί (-σοις όροις από τη Νίκη, αφού η απόσταση μεγάλωσε στους τρεις βαθμούς.
Ετσι η νίκη του επί του Εθνικού με 6-2 (ημίχρονο 1-1) δεν έφερε καμμιά μεταβολή αφού και η Νίκη κέρδισε τον Παγασητικό με 3-0.
Στο παιχνίδι με τον Εθνικό, τα γκολ είχαν πετύχει 3 ο Μανθογιάννης, 2 ο Χαλκιάς και ο Μακρής και ο Ολυμπιακός είχε αγωνιστεί με τους εξής: Τυλιγάδα, Ψευτογιάννη, Μπρο-ζούκη, Βατάλα, Βλαχάβα, Δελημουχτάρη, Μανθογιάννη, Δημόπουλο, Καππή, Χαλκιά, Μακρή.
Δεν απέμενε παρά το τελευταίο παιχνίδι Ολυμπιακού - Νίκης, για λόγους μόνο γοή¬τρου αφού με μια νίκη τους οι ερυθρόλευκοι το μόνο που θα μπορούσαν να πετύχουν ή¬ταν να μειώσουν την διαφορά 3 βαθμών στον ένα.
Στις 16 Νοεμβρίου, στο γήπεδο της Νίκης και παρουσία 5.500 θεατών, έγινε ένας ω¬ραίος αγώνας που η διακύμανση του σκορ έτερψε του φιλάθλους αφήνοντας τους σε συ¬νεχή αγωνία για το ποια από τις δυο ομάδες θα κέρδιζε.
Ο Χαλκιάς σ' εκείνο το παιχνίδι ήταν και ο μοιραίος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού αφού με γκολ δικό του προηγήθηκε η Νίκη μόλις στο 10'. Οι παίκτες όμως του Ολυμπια¬κού δεν κατέθεσαν τα όπλα και στο 22' με το Δημόπουλο ισοφάρισαν. Ο Κοκκινάκης δυο λεπτά αργότερα έδωσε και πάλι την πρωτοπορία στην ομάδα του για να.ισοφαρίσει σε 2-2 στο 49' ο Μανθογιάννης, σκορ με το οποίο έληξε και ο αγώνας.



Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « 1956-1957 1959-1960 »

Βρείτε μας στο Twitter

Βρείτε μας στο Facebook

Εφαρμογή Android