You are now being logged in using your Facebook credentials

Login With Facebook

1956-1957

Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1956-57
Ο Ολυμπιακός είχε πολλά νέα παιδιά εκείνη την χρονιά, τα οποία μπορούσαν να κερδί¬σουν θέσεις στην α' ομάδα, ενώ και στην περίοδο των μεταγραφών ενισχύθηκε με πολλά ταλέντα για να κτυπήσει αυτή τη χρονιά τον τίτλο. Πήρε τον Μπρουζούκη από την ΑΕ Τρικάλων, τον Καράτζο από τον Άρη Λαρίσης, τον Κρυστάλλη, τον Κούγιαλη, τον Χρ. Παπαδόπουλο, τον Αλεξόπουλο, και τον Καραχαλίδη, ενώ παραχώρησε τον Μπέλλα στον Ατρόμητο Πειραιώς, τον Τσαχουρίδη στον Αργοναύτη, τον Γεωργιάδη στον Φωστήρα και τον Δημόπουλο στον ΠΑΟΚ.
Με προπονητή πάλι τον Χούμη, άρχισε ο Ολυμπιακός την προετοιμασία του για το πρω-τάθλημα δίνοντας αρκετά φιλικά στα οποία όμως δεν πήγε καθόλου καλά, αφού έχασε από το Β. Ναυτικό 5-0, τον ΠΑΟΚ 9-2, και έφερε ισοπαλίες 1-1 με τον Αρη Θεσσαλονίκης και 2-2 με τον Εθνικό Βόλου.
s42.jpg






















ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1957-58: Ζιώγας, Θ. Χαλκιάς, Καππής, Καράντζος, Παπαγεωργίου, Δημητρακόπουλος, Βλαχάβας, Δημόπουλος, ο αθλητικογράφος Χρ. ΝταΤογλου. Κάτω: Ευθυμίου, Κ. Μανθογιάννης, Σαπουντζής, Δελημουχτάρης.

ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Στις 16 Σεπτεμβρίου 1956 γίνεται η επίσημη έναρξη του τοπικού πρωταθλήματος στο γήπεδο της Ν. Ιωνίας παρουσία των βουλευτών κ.κ. Παπαγεωργίου, Παπαστεργίου και Πατσιαντά, των δημάρχων Βόλου και Ν. Ιωνίας κ.κ. Κλαψόπουλου και Δοξόπουλου και των αθλητικών αρχών. Αφού έγινε παρέλαση και δόθηκε ο όρκος του αθλητή από τον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Γιάννη Μιχαηλίδη δόθηκε φιλικός αγώνας μεταξύ των δύο αιωνίων αντιπάλων στον οποίο έχασε ο Ολυμπιακός 2-0 από τη Νίκη. Στο νέο πρωτά¬θλημα μετέχουν ο Ολυμπιακός, η Νίκη, ο Παγασητικός, ο Εθνικός, ο Σαρακηνός και ο πρω¬ταθλητής β' κατηγορίας Αλμυρός.
■ Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου οι ερυθρόλευκοι ήπιαν το πρώτο πικρό «ποτήρι» της πε¬ριόδου χάνοντας από τον κακό τους δαίμονα τον Εθνικό με 1-0 ύστερα από γκολ που πέ¬τυχε ο Βαφειάδης.
Ο Ολυμπιακός σ' αυτό το παιχνίδι του εμφανίσθηκε με νέους παίκτες και χωρίς τα με¬γάλα «κανόνια» του, Δημόπουλο που όπως είπαμε πήγε στον ΠΑΟΚ, Γεωργιάδη, Τσαχου¬ρίδη και οπωσδήποτε δεν υπήρχε η συνοχή μεταξύ των ποδοσφαιριστών παρά μόνον ο ενθουσιασμός και η αισιοδοξία ότι στο μέλλον θα πάνε καλύτερα.
Σ' αυτό το παιχνίδι έκανε την εμφάνιση του με τα χρώματα του Εθνικού και ο γκολκή-περ Ματζαφλέρης, ο οποίος στα μετέπειτα χρόνια έπαιξε με τα χρώματα του Ολυμπιακού.
Η πρώτη αυτή ήττα των ερυθρολεύκων έφερε αναστάτωση στους κόλπους του συλλό¬γου και την επόμενη Κυριακή ο Ολυμπιακός έπαιξε με διαφορετική ενδεκάδα η οποία νί¬κησε τον Αλμυρό 6-0 με τρία γκολ του Καμαλακίδη δύο του Χρυσόπουλου και ένα του Τσουκάτου.
Ο Ολυμπιακός σ' αυτόν τον αγώνα χρησιμοποίησε τους: Παπαγεωργίου, Ψευτογιάν-νη, Μπρουζούκη, Παπαζήση, Χαλκιά, Δελημουχτάρη, Χρυσόπουλο, Τσουκάτο, Δημητρα¬κόπουλο, Καμαλακίδη και Μπέσσα.
Με την νέα σύνθεση του ο Ολυμπιακός έδειξε ότι συνέρχεται και αδιάψευστο στοιχείο είναι τα αποτελέσματα που έφερε στη συνέχεια.
Στις 30 Οκτωβρίου ο Ολυμπιακός ξαναμπαίνει στην μάχη του πρωταθλήματος με αντί¬παλο τον Εθνικό. Οι Ολυμπιακοί σ' αυτό το παιχνίδι τους, φάνηκαν άκεφοι, υπερόπτες και μόνον οι καταστάσεις που δημιούργησαν οι Εθνικοί μετά το γκολ της ισοφάρισης (1-1) του Δημητρακόπουλου, τους έσωσαν και κέρδισαν τον αγώνα. Συγκεκριμένα, μετά το γκολ του Δημητρακόπουλου, οι Εθνικοί διαμαρτυρήθηκαν, ο διαιτητής απέβαλε τον Πουλή και τελικά η ομάδα αποχώρησε.
Στην συνέχεια οι ερυθρόλευκοι, κερδίζουν τον Κένταυρο 9-0, τον Παγασητικό 1-0 (Δη-μητρακόπουλος) και στις 22 Νοεμβρίου έγινε πάλι το πατατράκ. Ο κακός δαίμονας του, ο Εθνικός, κατόρθωσε να του πάρει ισοπαλία 2-2 (τα γκολ του Ολυμπιακού οι Βαρούτσι-κος, Γεωργιάδης) και έτσι μειώνονται οι ελπίδες για τον τίτλο, παρ' όλο ότι την επομένη Κυριακή κερδίζει τον Σαρακηνό 5-2.
Όλες οι ελπίδες πλέον του Ολυμπιακού εναποτέθηκαν στο παιχνίδι με την Νίκη. Αν το κέρδιζε τότε όλα μπορούσαν να συμβούν.
Όμως ο Ολυμπιακός παρ' όλο ότι προηγήθηκε στο α' ημίχρονο με γκολ του Δημητρα-κόπουλου, στο β' μέρος ηττήθηκε 4-1 με γκολ των Κοκκινάκη, Καλλιοντζή, Ζαντέρογλου και Σπανάκη.
Ηταν μια ήττα πικρή που έθεσε στο περιθώριο τον Ολυμπιακό.
Οι συνθέσεις των ομάδων ήταν:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τσιγαρίδας, Βλαχάβας Κ., Μιχαηλίδης, Γεωργιάδης, Ευθυμίου, Βαρού-τσικος, Μανουσαρίδης, Δημητρακόπουλος, Δημόπουλος, Βατάλας.
ΝΙΚΗ: Παπαπιτσιλής, Δεβριάδης, Μανιατάκης, Κόπανος, Μαρσουβανίδης, Ντάφης, Ζαν-τέρογλου, Κοκκινάκης, Σπανάκης, Μαύρος, Καλιοντζής.
Στο φινάλε, πλέον του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός έφερε ισοπαλία με τον Παγαση¬τικό 1-1 προηγήθηκε ο Παγασητικός με τον Οικονόμου και ισοφάρισε ο Χρυσόπουλος, και με την Νίκη πάλι 1-1, αφού προηγήθηκε στο 22" με τον Δημητρακόπουλο και ισοφάρισε στο 44' ο Κοκκινάκης.
Με την λήξη του πρωταθλήματος, η βαθμολογία διαμορφώθηκε όπως παρακάτω:
1. Νίκη 54- 3 29
2. Ολυμπιακός 27-10 25
3. Εθνικός 18
4. Σαρακηνός 16
5. Παγασητικός 15
6. Κένταυρος 10





Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « 1955-1956 1958-1959 »

Βρείτε μας στο Twitter

Βρείτε μας στο Facebook

Εφαρμογή Android