You are now being logged in using your Facebook credentials

Login With Facebook

1965-1966

Ο ΗΜΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Η διοίκηση του Χρήστου Ηλιόπουλου παρέμεινε και την νέα χρονιά στο τιμόνι του συλ¬λόγου με αποκλειστικό σκοπό να μην χάσει για ακόμη μιά φορά το τρένο για την Α' Εθνι¬κή ο Ολυμπιακός.

Αποφασίζεται να μην παραχωρηθεί κανείς ποδοσφαιριστής, παρ' ότι έντονες ήταν ε¬νοχλήσεις του Ολυμπιακού Π. και του ΠΑΟ για τον Τάκη Συνετόπουλο και του Πανιωνίου για τον Μαντζαφλέρη, αντίθετα η ομάδα να ενισχυθεί με νέα παιδιά παίρνοντας τελικά τους Ντούκα, Γκαραγκούνη, Ανδρέου από Δάφνη, Παπαζαφειρόπουλο από Νίκη, Χατζά-κο από Μαγνησιακό, Καπετανάκη, Σαρρή από Ιωλκό. Κυριαζόπουλο Εθνικό, Ράπτη Νίκη Πλάκας και με υποσχετική Φωτάκη Νίκης, Νικολάου Εθνικού και Βαμβακούλα AO. Λαυρίου.

Προπονητής προσλήφθηκε ο Βόγας και η προετοιμασία άρχισε μέσα σε κλίμα αισιοδο¬ξίας. Το πλούσιο έμψυχο υλικό του Ολυμπιακού για την χρονιά 1965 - 66 αποτελούνταν από τους Μαντζαφλέρη, Γκαραγκούνη, Σαρρή, Μακρή, Ρηγούλια, Συνετόπουλο, Παππά, Μπάλλα, Τσουκνίδα, Πασχαλίδη, Βογιατζάκη, Αν. Ιωσηφίδη, Καπετανάκη, Αβδέλαρο, Ντούγκα, Κ. Μανθογιάννη, Μουντούλια, Γιαλατζή, Ανδρέου, Βαμβακούλα, Μαλάκο, Ρά¬πτη, Δ. Δημόπουλο, Σ. Μανθογιάννη, Δελημουχτάρη, Γεωργατζής.

Μιά μεγάλη όμως διαμάχη ξέσπασε μεταξύ των ποδοσφαιροπατέρων της Αθήνας. Το ΕΣΑΕΠ μπαίνει σφήνα στην ΕΠΟ θέλοντας να αναλάβει την διοργάνωση του πρωταθλή¬ματος Α' Εθνικής. Πολλές συζητήσεις για αύξηση των ομάδων σε 18 και ακόμη να μην διοργανωθεί Β' Εθνική. Τελικά το πισωγύρισμα του ποδοσφαίρου δεν έγινε, αντίθετα πέ¬ρασε στην Β' Εθνική και ο ημιεπαγγελματισμός των ποδοσφαιριστών.
Οι πρώτοι ημιεπαγγελματίες ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού με μισθό 1.000 δρχ. το μήνα και πριμ για νίκη και ισοπαλία είναι οι: Γκαραγκούνης, Καπετανάκης, Παππάς, Μα¬κρής, Συνετόπουλος, Μπάλλας, Τσουκνίδας, Πασχαλίδης, Μουντούλιας, Κ. Μανθογιάν-νης, Ν. Μαλακός, Γιαλατζής, Γεωργατζής, Βαμβακούλας.

Το πρωτάθλημα εδέησε να αρχίσει στις 21 Νοεμβρίου 1965 και ο Ολυμπιακός τοποθε¬τήθηκε στο Γ' όμιλο.
Στην πρεμιέρα θριαμβεύει επί της Αναγέννησης Καρδίτσας με 6-0 (Γιαλατζής 2, Πασχα¬λίδης, Μουντούλιας, Τσουκνίδας, Συνετόπουλος) αποσπάει 1-1 μέσα στην Έδεσσα (Τσου¬κνίδας) και κερδίζει την Δόξα Δράμας 1-0 (Πασχαλίδης).
Στην συνέχεια με Καστοριά 0-1, Βέροια 1-0 (Πασχαλίδης), Κοζάνη 0-0, Μακεδόνικο 5-0 (Ρηγούλιας 2, Μαλακός, Δημόπουλος, Μακρής), Καλαμαριά 1-2 (Κ. Μανθογιάννης), Γιαν¬νιτσά 1-4 (Γιαλατζής), Κιλκισιακό 4-0 (Πασχαλίδης 2, Τσουκνίδας, Γιαλατζής), Νικηφόρο 0-0, ΜΕΝΤ 2-1 (Συνετόπουλος, Μαλακός), Καβάλα 0-3.

Η ήττα αυτή αφύπνησε τον Ολυμπιακό με αποτέλεσμα να προκληθεί διοικητική ανατα¬ραχή και την προεδρεία να αναλάβει ο Αλμπανέζος με αντιπρόεδρο τον Χρίστο Ηλιόπουλο.

Η ομάδα με πολλές ελπίδες ξαναρχίζει την μάχη και πραγματοποιεί φίνις προς την κο¬ρυφή κερδίζοντας τον Άρη Πτολεμαΐδας 1-0 (Ρηγούλιας), Ασπίδα Ξάνθης 2-0 (Μουντού¬λιας, Μαλακός), την Αναγέννηση στην Καρδίτσα 3-0 (Πασχαλίδης 2, Μπάλλας) στο ντέρ-μπυ τον Εδεσσαϊκό 2-1 (Μαλακός, Μπάλλας) ισοπαλία 1-1 στην Δόξα Δράμας (Κ. Μανθο-γιάννης) και Καστοριά 4-1 (Μαλακός 2, Πασχαλίδης, Κ. Μανθογιάννης).
Η ήττα στην Βέροια με 1-0 σήμανε και τον κατήφορο του βολιώτικου συγκροτήματος που παρουσιάσθηκε αγνώριστο στα επόμενα παιχνίδια του. Δίνει βαθμούς στο Βόλο 1-1

Ο Ολυμπιακός κέρδισε 2-1 με γκόλ των Γιαλατζή - Βαμβακούλα αφού ο Νικηφόρος γήθηκε στο σκόρ και οι φίλαθλοι εξοργισμένοι αποδοκίμαζαν ορισμένους ποδ;; στές που έντονα είχε διαδοθεί η φήμη ότι είχαν χρηματισθεί για να έχουν απόδοση.
Την επομένη μέρα στις εφημερίδες έρχεται στο φώς της δημοσιότητας επιστολή ποδοσφαιριστή Αντώνη Παππά που γράφει ότι δεν πούλησε την ομάδα του και ότι στ» τάει το ποδόσφαιρο.
Οι φήμες στο Βόλο για δωροδοκίες ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού σε κρίσιμοι χνίδια οργιάζουν και αυτό αναγκάζουν την διοίκηση να σΐιγκαλέσει έκτακτη Γενική £ λευση, ώστε να εκθέσει τα στοιχεία που είχε στα χέρια της αφού προηγούμενα η εντελώς ανανεωμένη έφερε 2-2 με τον ΜΕΝΤ.

Η ενδιαφέρουσα Γεν. Συνέλευση πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαΐου. Η διοίκηση τα λυμπιακού κατηγόρησε ευθέως για μειωμένη απόδοση τρείς ποδοσφαιριστές της αμύ κατονομάζοντας μόνον τον Αντώνη Παππά.
Από την διοίκηση ειπώθηκε ότι από πολύ καιρό υπήρχαν υποψίες για ορισμένους δοσφαιριστές και όταν παράγοντες του Νικηφόρου ήλθαν στο Βόλο και ζήτησαν το ι χνίδι για να μην υποβιβασθούν, καταστρώθηκε σχέδιο ώστε να αποκαλυφθούν οι «« δότες» ποδοσφαιριστές. Έτσι οι διοικούντες του Ολυμπιακού είπαν στους Φλωριν«β ότι θα τους έδιναν τον αγώνα, εφ' όσον όμως αυτοί ζητούσαν την βοήθεια της Βερο που κατά πληροφορίες κινούσε πολλά «νήματα» ώστε να κερδίσει την άνοδο της t> Α' Εθνική.
Πράγματι, απ' ότι ανακοινώθηκε από την διοίκηση του Ολυμπιακού, οι Φλωρινιώτες• γαν στην Βέροια και συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της που τους τόνισε ότι έχει δι. του τρείς αμυντικούς και με 20.000 δρχ. είναι τελειωμένη η υπόθεση, αρκεί και αυτο κανονίσουν το παιχνίδι Βέροιας - 'Εδεσσας να λήξει υπέρ της πρώτης.

Τελικά όμως τα χρήματα πήγε να τα δώσει παράγοντας του Νικηφόρου στον Πα προ τον αγώνα, αυτός όμως δήλωσε άγνοια και ξένος προς την δωροληψία και τις α νοήσεις που είχαν γίνει. Αντίθετα ο Τριανταφυλλίδης έλεγε ότι τα είχε όλα κανονισυ Ήταν συμπαιγνία...
Σίγουρα όμως ήταν μιά σελίδα που την γύρισαν γρήγορα οι Ολυμπιακοί στην συνέχ Με νέους παίκτες συνεχίζει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός και χάνει στο Βόλο από Καβάλα 3-1 (Πασχαλίδης) τον Άρη Πτολεμαίδας 3-1 (Πασχαλίδης) Ασπίδα (Μουντούλιας).

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 1965 - 66

1.    Βέροια
2.    Καλαμαριά
3.    Καστοριά
4.    Δόξα
5.    Ολυμπιακός
6.    'Εδεσσα
7.    Κοζάνη
8. Καβάλα
9. Ασπίδα
Άρης Πτολ.
Γιαννιτσά
Νικηφόρος
Κιλκισιακός
Μακεδόνικος
ΜΕΝΤ
Καρδίτσα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
Ο Ολυμπιακός έδωσε στο πρωτάθλημα 30 αγώνες και κέρδισε 14, ήλθε ισόπαλος στους και ηττήθηκε στους υπόλοιπους 10.
Σημείωσε 48 γκόλ (η πρώτη επίθεση του ομίλου) και δέχθηκε 34. Τα γκόλ του Ολυμπια-πέτυχαν οι: Πασχαλίδης 14, Γιαλατζής και Μαλακός από 7, Μουντούλιας, Τσουκνί-. Ρηγούλιας, Κ. Μανθογιάννης από 3, Συνετόπουλος, Μπάλλας από 2, και από 1 οι Δη-ουλος, Μακρής, Βαμβακούλας και Φουντουκίδης (ΜΕΝΤ) σε βάρος της ομάδας του. προπονητής Βόγας χρησιμοποίησε 23 ποδοσφαιριστές από τους οποίους κανείς δεν συμμετοχή σ' όλα τα παιχνίδια.
^άκος, Μουντούλιας, Πασχαλίδης 28, Μακρής 27, Ρηγούλιας 25, Παππάς, Τσουκνί-22, Συνετόπουλος 21, Βαμβακούλας 20, Κ. Μανθογιάννης 19, Μαντζαφλέρης 16, Μπάλ-14, Γιαλατζής 13, Γκαραγκούνης 11, Αβδέλαρος 8, Γεωργατζής 6, Δημόπουλος 5, Σέγ-■Α,ας. Φλουρεσιώτης, Δεσλής, Κούγιαλης από 3 και Καπετανάκης, Βογιατζάκης 2.


Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « 1964-1965 1966-1967 »

Βρείτε μας στο Twitter

Βρείτε μας στο Facebook

Εφαρμογή Android