You are now being logged in using your Facebook credentials

Login With Facebook

1948-1949

1948: ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΡΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ

Την χειρότερη εμφάνιση του στο θεσσαλικό πρωτάθλημα πραγματοποίησε το 1948 ο Ολυμπιακός. Σ' αυτό όμως υπάρχει η δικαιολογία ότι έγινε ανανέωση στην ομάδα και φόρεσαν την ερυθρόλευκη φανέλλα νέα παιδιά, όπως ο αίλουρος τερματοφύλακας Παρί-σης Τσιγαρίδας, ο γκολτζής Βασίλης Δημητρακόπουλος, ο Μιχαηλίδης, ο Βικιώτης κ.α., που αργότερα έπαιξαν μεγάλο ρόλο στις επιτυχίες του Ολυμπιακού.
Στο Θεσσαλικό πρωτάθλημα που μετείχε για πρώτη φορά και εκπρόσωπος της Καρδί¬τσας - η Αναγέννηση - ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με διαδοχικές ήττες, από τον Παγασητικό 1-4, το γκολ ο Κακάτσος και από τη Νίκη στη Ν. Ιωνία με 1-2 γκολ του Ολυμπιακού ο Νά¬νος και της Νίκης Κοκκινάκης, Ζωγράφος.
Στην συνέχεια πέτυχε εντυπωσιακή νίκη με 6-0 επί του Κενταύρου με γκολ του Βικιώτη 3, Νάνου 2, Γ. Παππά, αλλά στη ρεβάνς έχασε από τον αντίπαλο του με 2-4. Τα γκολ του Ολυμπιακού Παππάς, Νάνος.
Η ήττα αυτή γέμισε πίκρα τους Ολυμπιακούς, που ξέσπασαν στην Αναγέννηση Καρδί¬τσας και την φιλοδώρησαν 5-0 με γκολ του Νάνου 2, Βικιώτη 2, και Μιχαηλίδη. Όμως η συνέχεια του πρωταθλήματος δεν ήταν καθόλου ευχάριστη για τον Ολυμπιακό. Εχασε μέσα στο γήπεδο Αναύρου από την Νίκη 1-2 τα γκολ Κόπανος, Αλεξανδρίδης και Νάνος του Ολυμπιακού, έφερε ισοπαλία 1-1 με τον Παγασητικό και τον Ηρακλή Λαρίσης 0-0 ε¬κτός έδρας. Στο τέλος, μόνον είχε μια επιτυχία επί του Ηρακλή Λαρ. στο Βόλο με 1-0 με γκολ του Βικιώτη.
Η βαθμολογία σ' αυτό το πρωτάθλημα:
1.    Νίκη    28
2.    Παγασητικός    27
3.    Κένταυρος    18
4.    Ολυμπιακός    17
5.    Ηρακλής Λ.    15
6.    Αναγέννηση Κ.    12

ΤΟ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΟ 10-2 ΕΠΙ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ
Το 1948 δόθηκαν πολλά φιλικά παιχνίδια, αλλά πάντα μεταξύ αυτών, δέσποζαν το ντέρ-μπυ Ολυμπιακού - Νίκης. Το πρώτο της χρονιάς, ήταν στις 13 Ιανουαρίου, προτού αρχίσει το πρωτάθλημα και η Νίκη κέρδισε τον Ολυμπιακό 1-0 με γκολ του Κοκκινάκη. Στις 3 Μαίου ξανασυναντήθηκαν πάλι και η Νίκη κέρδισε με 2-1.
Οι Ολυμπιακοί το έφεραν βαρέως, ύστερα μάλιστα από τις ήττες τους στο πρωτάθλη¬μα και την 1 Αυγούστου, έκλεισαν φιλικό για να πάρουν «εκδίκηση». Στο γήπεδο Ν. Ιω¬νίας, εκείνη την ημέρα ο Ολυμπιακός ήταν σαρωτικός και κατατρόπωσε την Νίκη με 10-2, με γκολ των Δημητρακόπουλου 4, Βικιώτη 3, Βογιατζή, Σκλέντζα, Αγγελόπουλου.
s17.jpg











































Γηπέδο Αναύρου: από αριστερά Ζίφκος, Τσιγαρίδας, ΜιχαηλΙδης. Τρείς παίκτες που προσέφεραν πολλά για την ερυθρόλευκη φανέλλα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « 1947-1948 1949-1950 »

Βρείτε μας στο Twitter

Βρείτε μας στο Facebook

Εφαρμογή Android