You are now being logged in using your Facebook credentials

Login With Facebook

1947-1948

1947: Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Ο Ολυμπιακός το 1947 πήρε μέρος στο πρωτάθλημα αποφασισμένος να μην πάθει τα ίδια με τα περσινά, αλλά να τριτώσει τα πρωταθλήματα Θεσσαλίας.
Έτσι, το πρώτο του θύμα ήταν ο Παγασητικός που τον κατατρόπωσε με 9-3, την άλλη Κυριακή νίκησε την Νίκη 1-0, αλλά όμως τον σταμάτησε με ισοπαλία ο Κένταυρος. Ο Ο-λυμπιακός, αντιπαρήλθε την ψυχρολουσία νικώντας με 5-2 τον Ηρακλή Λαρίσης. Στις 23 Μαρτίου του 1947 έγινε ο αγώνας Ολυμπιακού - Νίκης, στο γήπεδο Αναύρου. Ο αγώνας ήταν πολύ σκληρός και τον διαιτήτευσαν δύο διαιτητές (!) εναλλάξ. Σε αυτό το παιχνίδι ο Καραφύλογλου, κτύπησε τον σκόρερ του Ολυμπιακού Μαλαβέτα, αλλά ο πρώτος έφυ¬γε από τον αγώνα με μισή μύτη.
Τελικά την νίκη την πήρε η ομάδα της Νέας Ιωνίας, με 3-2, παρ' όλο ότι στο ημίχρονο κέρδιζαν οι ερυθρόλευκοι 2-1. Στην συνέχεια ο Ολυμπιακός κερδίζει στην Λάρισα τον Η¬ρακλή με 1-0 σε ένα αγώνα που τον θυμούνται ακόμα οι ερυθρόλευκοι, για την σκληρότη¬τα των αντιπάλων τους, αφού ο διαιτητής, διέκοψε τον αγώνα στο 79" και οι παίκτες του Βόλου, φυγαδεύτηκαν με αυτοκίνητα της ΕΣΑ.
Σειρά είχε ο Παγασητικός 2-0, ο Κένταυρος 5-1, ήλθε ισόπαλος 1-1 της Αναγέννησης και αναδείχθηκε πρωταθλητής. Δεν είχε όμως την ίδια επιτυχία στο κύπελλο Ελλάδος όπου έχασε από τον Παγασητικό με 0-3 ύστερα από επεισοδιακό αγώνα και στο «Τζάνειο» όπου αποκλείσθηκε πάλι από τον Παγασητικό με 3-4 (τα γκολ του Ολυμπιακού Βογιατ-ζής, Νάνος, Βικιώτης).
Ο Ολυμπιακός την χρονιά αυτή, έδωσε και δύο φιλικούς - αγώνες με δύο ισχυρά συγ-κροτήματα: τον Αστέρα Αθηνών από τον οποίο έχασε 1-2 και τον Μακεδόνικο θεσσαλονί¬κης, με το οποίο ήλθε ισόπαλος 1-1.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « 1946-1947 1948-1949 »

Βρείτε μας στο Twitter

Βρείτε μας στο Facebook

Εφαρμογή Android