You are now being logged in using your Facebook credentials

Login With Facebook

1963-1964

ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ
Αμέσως μετά την λήξη του πρωταθλήματος και την αποτυχία για δεύτερη χρονιά του Εθνικού - Ολυμπιακού, ν' ανέβει στην Α' Εθνική, άρχισαν συζητήσεις για συγχώνευση Ε¬θνικού - Ολυμπιακού και Μαγνησιακού.
Μάλιστα στις 28 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Νομαρχία μεταξύ των διοι-κήσεων των δύο σωματείων για να αναπτυχθούν οι απόψεις τους. Ο Μαγνησιακός τάχθη¬κε υπέρ της συγχώνευσης με τον πρόεδρο του Παπακώστα, αλλά με την προϋπόθεση το νέο σωματείο να αλλάξει ονομασία. Κάτι τέτοιο δεν το δέχθηκαν ορισμένοι σύμβουλοι του Εθνικού - Ολυμπιακού και έτσι έμεινε όνειρο η προσπάθεια αυτή, παρ' όλο ότι αργό¬τερα έγιναν ορισμένες προτάσεις από φίλαθλους για συνένωση όλων των βολιώτικων σω¬ματείων και η νέα ομάδα να ονομασθεί Κένταυρος, Πηλέας ή τέλος πάντων με ένα αρχαίο όνομα της περιοχής μας.
Στο μεταξύ αρχίζει το μεταγραφικό παζάρι και τα ονόματα του Βασίλη Μποτίνου που τον θέλει ο Πανιώνιος και του Αντώνη Παππά που έχει προτάσεις από τον Ηρακλή Θεσ/νί-κης συζητιούνται πάρα πολύ.
Αταλάντευτη όμως παρέμεινε η διοίκηση Δημώτσου στην απόφαση της να μην παρα¬χωρηθεί κανένας ποδοσφαιριστής, αντίθετα, ο σύλλογος να ενισχύσει το έμψυχο υλικό του, ώστε εκ νέου, να προσπαθήσει την άνοδο του στην κατηγορία των μεγάλων.
Την τελευταία μέρα των μεταγραφών ανακοινώνονται οι αποκτήσεις των Τσαμπαλού από Σαρακηνό, Ανδρέου από Νίκη με υποσχετική, Σινιώρη από Άρη Θ, Γ. Κακαζιάνη από Αστέρα Ριζ., Καμπούρογλου και Τσουκνίδα από Εθνικό.
Επίσης παραχωρεί μεταγραφή στους Κουτσονίδη για Ηρακλή Β, Γκέκα και Κούγιαλη Δάφνη, Καμινάρη Τριανταφυλλίδη Σαρακηνό, Κουγιουμτζόγλου Εθνικό.
Προπονητής στον σύλλογο παραμένει ο Εττορε Τρεβιζάν και στις 8 Αυγούστου αρχί¬ζει η προετοιμασία των παικτών.
Στο μεταξύ στις 21 Αυγούστου πραγματοποιείται η Γεν. Συνέλευση του Εθν. Ολυμπια¬κού, όπου από τους διαφόρους ομιλητές γίνεται ιδιαίτερη μνεία για τις παραταξιακές τά¬σεις που δημιουργήθηκαν στον σύλλογο και οι οποίες καταδικάσθηκαν από το σύνολο των μελών.
Γίνονται αρχαιρεσίες και εκλέγεται νέα διοίκηση την οποία αποτελούν οι πιο κάτω:
Πρόεδρος Δ. Δουζένης, α' αντιπρόεδρος Α. Δημώτσος, β' αντιπρόεδρος Κ. Κλαψόπου-λος, Γ.Γ. Μ. Κυριακόπουλος, ειδ. Γραμ. Ε. Κότταρης, ταμίας, εφ. υλικού Δ. Ζάχος, Γεν.Αρχηγός Γ. Μιχαηλίδης, εφ. ποδοσφαίρου Γ. Μουστάκας, επ. ηθικού Γ. Σάρρος, εφ. α-θλοπαιδιών Π. Μπαμπαλίκης, εφ. εγκ. Χρ. Ηλιόπουλος, εφ. γραφείων λέσχης Δ. Ασδερά-κης, σύμβουλος Ν. Παναγής.


s58.jpg






















Ο Ολυμπιακός 1966. Βελιάδης (προπονητής), Συνετόπουλος, Μαντζαφλέρης, Τσουκνίδας, Παππάς, Ρηγουλιας, Μακρής, Περαντζάκης (φυσιοθεραπευτής). Κάτω: Γιαλαντζής, Ν. Μαλακός, ΤζΙνπς, Καραηλιού.

ΧΑΝΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΣΕ «ΜΠΑΡΑΖ»
Η χρονιά 1963 - 64 δίκαια μπορεί να χαρακτηρισθεί από τις πλέον άτυχες της ιστορίας του Ολυμπιακού.
Με πολλά φιλικά άρχισε την προετοιμασία του. Με την Νίκη 1-2, 2-1, Ηρακλή Λαρίσης 1-0, 3-1, Αναγέννηση Κ. 1-1, Παλλαμιακή 4-0.
Με πλούσιο έμψυχο υλικό ξεκινά το νέο πρωτάθλημα στις 6 Οκτωβρίου και αντίπαλο του τον Ηρακλή Βόλου, ο οποίος είχε αναδειχθεί "πρωταθλητής Βόλου.
Ο παλιός κακός δαίμονας του Ολυμπιακού παρ' ολίγο να του κάνει πάλι τη ζημιά. Μό¬λις στο 89 ένα γκολ του Μποτίνου δίνει την χαρά στους ερυθροκίτρινους.
Παρ' όλη την καλή του εμφάνιση ο Εθν. Ολυμπιακός χάνει στην Λεβαδειά 2-1 αφού ο Βογιατζάκης κτύπησε πέναλτυ στο δοκάρι (το γκολ ο Αντ. Παππάς).
Συνεχίζει όμως την πορεία του με επιτυχίες. Κερδίζει τον Λαρισαϊκό 1-0 (Βογιατζάκης) τον Άρη Καστοριάς 2-0 (άνευ αγώνα λόγω τιμωρίας) της αντιπάλου ομάδας) και έρχεται η μεγάλη επιτυχία στα Τρίκαλα όπου θριαμβεύει 1-0 επι του πρωτοπόρου Αχιλλέα και παίρ¬νει αυτός τα ηνία στον βαθμολογικό πίνακα. Το γκολ πέτυχε στο 80' ο Βασίλης Μποτίνος.
Την ωραία νίκη διαδέχθηκε την επόμενη Κυριακή το «πατατράκ» μέσα στο στάδιο από την Βέροια που αποσπά δύο βαθμούς με ισοπαλία 2-2 (Κ. Μανθογιάννης, Βλαχάβας). Αυ¬τό το αποτέλεσμα, ήταν και η αιτία η ομάδα να χαρίζει συνεχώς βαθμούς. Χάνει 1-0 από τον Άρη Πτολεμαΐδος και την Νάουσα και φέρνει ισοπαλία 0-0 με την Δήμητρα Τρικάλων.
Κατρακυλισμένος στην 8η θέση της βαθμολογίας κερδίζει επιτέλους τον Λαμιακό 2-0 (Συνετόπουλος, Βογιατζάκης) αλλά επανέρχεται πάλι στην τελευταία Κυριακή του 1963 στις ήττες. Χάνει 1-0 στην Κοζάνη από τον Ολυμπιακό. Και το 1964 όμως δεν ανατέλλει λαμπρό ήλιο για τον βολιώτικο σύλλογος. Έρχεται 1-1 με τον Εδεσσαϊκό στο στάδιο (με γκολ του Μποτίνου), χάνει τον αγώνα στην Θήβα με τον Κάβδο ύστερα από διακοπή του παιχνιδιού από τον διαιτητή σε βάρος του και μηδενίζεται.
Τελικά στις 19 Ιανουαρίου κερδίζει την Ανάπλαση Τυρνάβου 1-0 (Μουντούλιας) και διώ¬χνει τα σύννεφα που είχαν συσσωρευθεί από πάνω του, με κίνδυνο ακόμη και να υποβιβασθεί.
Η συνέχεια τώρα είναι ανοδική για τον Εθνικό Ολυμπιακού. Κλείνει τους αγώνες του α' γύρου με νίκη επι του Ηρακλή Λαρίσης 5-4 με 3 γκολ του Μποτίνου και 2 του Κ. Μανθο-γιάννη, κερδίζει 4-1 τον Ηρακλή Βόλου (Κ. Μανθογιάννης 2, Μουντούλιας, Μποτίνος), τον Λεβαδειακό 2-1 (Κ. Μανθογιάννης, Μποτίνος), έρχεται 0-0 στην Λάρισα με τον Λαρισαϊκό, κερδίζει 4-3 τον Άρη Καστοριάς με γκολ Κ. Μανθογιάννη 3, Μποτίνου και μπαίνει πλέον στο κυνήγι του τίτλου έχοντας 42 βαθμούς έναντι 45 του πρωτοπόρου Εδεσσαϊκού.
Οι θριαμβευτικές επιτυχίες της βολιώτικης ομάδας συνεχίζονται και σκορπίζουν ενθου-σιασμό στο κόσμο της. Νίκη επι της Α.Ε Τρικάλων 2-0 (Μποτίνος, Βογιατζάκης) μέσα στην Βέροια 3-1 (Μποτίνος 2, Γιαλατζής), Άρη Πτολεμάίδος 4-0 (Μουντούλιας 2, Γιαλατζής, Μπο-τίνος), Δήμητρα Τρικάλων 3-0 (Μουντούλιας 2, Μποτίνος), Νάουσα 2-0 (Μποτίνος, Γιαλατ¬ζής), Λαμϊακό στην Λαμία 3-1 (Ανδρέου, Μποτίνος, Γιαλατζής) Ολυμπιακό 2-0 (Μποτίνος) και βρίσκεται στην κορυφή με 63 βαθμούς έναντι 62 των Τρικάλων και 61 της Έδεσσας.
Τριάντα πούλμαν και εκατοντάδες Ι.Χ. εκστράτευσαν στην Έδεσσα για το μεγάλο ντέρ-μπυ με την τοπική ομάδα την Κυριακή 19 Απριλίου. Μέσα σε ένα εχθρικό κλίμα - τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και στις κερκίδες - όπου φώναζαν οι εδεσσαϊκοί «Θέλουν να κερδίσουν, σκοτώστε τους» - ο Εθνικός Ολυμπιακός έχασε 1-0, και τώρα οι τρείς ομάδες Ολυμπιακός, Τρίκαλα, Έδεσσα, ισοβαθμούν στην 1η θέση με 64 βαθμούς.
Τρείς αγωνιστικές απομένουν για την λήξη του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός κερδί¬ζει τον Κάδμο Θηβών 1-0 (Συνετόπουλος), την Ανάπλαση Τυρνάβου 2-1 (Μποτίνος, Παπ-πάς) και τέλος τον Ηρακλή Λαρίσης 3-1 (Μουντούλιας 3) αλλά το τέλος του πρωταθλήμα¬τος τον βρίσκει ισόβαθμο με τα Τρίκαλα με 73 βαθμούς που επίσης κέρδισε τους τρείς τελευταίους αγώνες του.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 1963-64
1. Ολυμπιακός    52    25    73
2. Τρίκαλα    48    18    73
3. "Εδεσσα    45    22    71
4. Άρης Πτολ.    40    30    64
5. Καστοριά    54    39    63
6. Ηρακλής Λ.    34    33    61
7. Λειβαδιά    41    41    61
8. Κάδμος    33    45    61
9. Βέροια    44    33    60
10. Λαμιακός    39    39    60
11. Νάουσα    43    35    59
12. Ολυμπιακός Κοζάνης    34    31    58
13. Λαρισαϊκός    21    40    57
14. Ανάπλαση    43    49    51
15. Ηρακλής Β.    17    65    43
16. Δήμητρα    15    57    39

ΤΟ ΜΠΑΡΑΖ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ
 
1.000 φίλο, του Εθν. Ολυμπιακού βρέθηκαν οτο γήπεδο της Λαμίας οπου ορίσθηκε να γίνει ο αγώνας «μπαράζ» με τα Τρίκαλα στις 17 Μαΐου.
Τα συνθήματα έπαιρναν και έδιναν. Οι Τρικαλινοί φώναζαν «Ολυμπίκ ντε κου οι βολιώτες ανταπαντούσαν «γαλατάδες καστανάδες». Ροκάνες, σφυριχτές και προβάτων, από τους Τρικαλινούς, σε ημερήσια διάταξη. Οι ελπίδες του Βόλου £ τέρρευσαν για τρίτη συνεχή χρονιά. Ο Εθνικός - Ολυμπιακός χωρίς νεύρο έχασε 3-Ζ γήθηκαν τα Τρίκαλα στο 28 με τον Καλατζή, ισοφάρισε στο 40 ο Γιαλατζής και στ© με κεφαλιά ο Κ. Μανθογιάννης έδωσε την πρωτοπορία στην ομάδα του.
Οι ερυθροκίτρινοι δεν χάρηκαν και πολύ, διότι στο 45 ο Πουλιάνας ισοφάρισε σε και στο 78 ήρθε η καταστροφή, με κεφαλιά του Καλατζή.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ 1963 - 64
Ο Εθν. Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα β' Εθνικής έδωσε συνολικά 31 αγώνες. 20, (τον ένα άνευ αγώνα) ήλθε ισόπαλος σε 4 ηττηθεί σε 6 και μηδενίσθηκε σε έναν. χε 54 γκόλ (τα 2 άνευ αγώνα) και δέχθηκε 28.
Πρώτος σκόρερ ο Βασίλης Μποτίνος που πραγματικά αυτή τη χρονιά έδειξε τα λα του προσόντα, σημείωσε 19 γκόλ και ακολούθησαν, οι Κ. Μανθογιάννης 10, Μ λιας 9, Γιαλατζής 5, Βογιατζάκης 3, Παππάς, Συνετόπουλος 2, Βλαχάβας, Ανδρέου
Στα 30 παιχνίδια που έδωσε η ομάδα χρησιμοποίησε 20 ποδοσφαιριστές. Μόνιμοι ο ενδεκάδα οι Μαντζαφλέρης, Παππάς και Συνετόπουλος. Ακολουθούν Μποτίνος 29. γιατζάκης, Γιαλατζής 28, Κ. Μανθογιάννης 27, Ρηγούλιας 26, Μουντούλιας 22, Ανέσι^ Ιωσηφίδης 21, Μακρής 16, Ανδρέου 14, Βλαχάβας 12, Σ. Μανθογιάννης 5, Κουλουριώτ3 3, Τσαμπαλός, Δελημουχτάρης, Χρυσοχού 2, Αναστασίου, Βαρούτσικος 1.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « 1962-1963 1964-1965 »

Βρείτε μας στο Twitter

Βρείτε μας στο Facebook

Εφαρμογή Android