You are now being logged in using your Facebook credentials

Login With Facebook

1951-1952

1952: ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΑΗΤΤΗΤΟΣ
Υστερα από πέντε χρόνια - τελευταία φορά το 1947 - ο Ολυμπιακός κερδίζει το πρωτάθλημα Θεσσαλίας κατά εντυπωσιακό μάλιστα τρόπο, αφού δεν ηττήθηκε από κανένα αν¬τίπαλο του.
Ήταν μια χρονιά θριάμβου για τους Ολυμπιακίτες που έβλεπαν επιτέλους τα όνειρα τους να περνούν σάρκα και οστά μετά την ανανέωση που έγινε στην ομάδα.
Ο δρόμος προς την επιτυχία άνοιξε στις 13 Ιανουαρίου του 1952 όταν στο γήπεδο Α-ναύρου κέρδισε την Νίκη 1-0 με γκολ του Βογιατζή.
Σ' εκείνο τον αγώνα οι δύο ομάδες προ του διαιτητή Ιωαννίδη παρέταξαν τις πιό κάτω συνθέσεις:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τσιγαρίδας, Παπαζήσης, Βλαχάβας, Χρυσόπουλος, Παππάς, Δουζένης, Χαλκιάς, Βικιώτης, Δημητρακόπουλος, Δημόπουλος, Βογιατζής.
ΝΙΚΗ: Κατσαλής, Μανιατάκης, Φραγκουλάκης, Παρασκευάς, Βαλιάμπας, Μαύρος, Σπα-νάκης, Κόγκορης, Πασματζίδης, Νικολαίδης.
Ο μεγάλος γκολτζής του Ολυμπιακού Θ. Χαλκιάς (κολοβιδούρης)
25
Στην 2η μέρα του πρωταθλήματος φέρνει ισοπαλία 1-1 με τον Παγασητικό (τα γκολ Βι-κιώτης και Κωστής Παγ.) και στη συνέχεια κερδίζει τον Εθνικό 3-1 (Βικιώτης 2, Δημητρα-κόπουλος) τον Κένταυρο 6-1 (Βογιατζής 3. Δημόπουλος 2. Δημητρακόπουλος).

s25.jpg








































Ο μεγάλος γκολτζής του Ολυμπιακού Θ. Χαλκιάς (κολοβιδούρης)

Στον β' γύρο ο Ολυμπιακός φέρνει ισοπαλία 1-1 με την Νίκη (τα γκολ Βογιατζής, Αλε-ξανδρίδης) και όλοι περιμένουν πλέον το μεγάλο ματς της Κυριακής 13 Απριλίου με αντι¬πάλους τον Ολυμπιακό και τον Παγασητικό που ισοβαθμούσαν, στην πρώτη θέση. Από το αποστέλεσμα θα κρινόταν κατά ένα μεγάλο ποσοστό ο τίτλος.
Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στον αγώνα και προηγήθηκε με πέναλτυ του Βλαχάβα. Ο Παγασητικός - που εκείνη την χρονιά είχε μια καλή ομάδα - κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Οικονόμου και να προηγηθεί 2-1 με τον Σγατζή.
Υστερα από αυτήν την «ψυχρολουσία» οι ερυθρόλευκοι «ξύπνησαν» και με τους Δημό-πουλο και Δημητρακόπουλο κατάφεραν να προηγηθούν με 3-2. Τις ελπίδες τους όμως τις έσβησε με ένα γκολ του ο Κωστής ισοφαρίζοντας τον αγώνα.
Είχαν μείνει πλέον δύο παιχνίδια ο Ολυμπιακός είχε να παίξει με τον Εθνικό που τον νίκησε με 2-0 και τον Κένταυρο 5-1 με 3 γκολ του Δημόπουλου και Βικιώτη, αλλά και ο Παγασητικός κέρδισε τα δύο τελευταία παιχνίδια του και οι δύο ομάδες ισοβάθμισαν στην πρώτη θέση με 21 βαθμούς.
Υστερα από την ισοβάθμιση η ΕΠΣΘ όρισε αγώνα «μπαράζ» για την ανάδειξη του πρωταθλητή.
Το παιγνίδι έγινε στις 8 Ιουνίου και ο Ολυμπιακός με εντυπωσιακή εμφάνιση κατάφερε να κερδίσει τον αντίπαλο του με 2-1 με δύο γκολ του Βασίλη Δημητρακόπουλου.
Οι ομάδες παρέταξαν τις εξής συνθέσεις σ' αυτό τον αγώνα:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τσιγαρίδας, Παπαζήσης, Βλαχάβας, Μιχαηλίδης, Παππάς, Αγγελόπου¬λος, Παπακώστας, Χαλκιάς, Δημητρακόπουλος, Δημόπουλος, Βογιατζής.
ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΣ: Χατζηλαζαρίδης, Σπηλιόπουλος, Λαμπρόπουλος, Αναγνώστου, Σγατ-ζής, Μουστακλής Παπαλάπας, Αντωνόπουλος, (Κωστής) Μουστακλής II, Οικονόμου, Κόκκαλης.
Ο Ολυμπιακός σαν πρωταθλητής πλέον του ομίλου του Βόλου αντιμετώπισε σε δύο α¬γώνες τον Ηρακλή Λαρίσης πρωταθλητή υπόλοιπης Θεσσαλίας για την ανάδειξη του υ-περπρωταθλητή. Μέσα στη Λάρισα κερδίζει 2-0 με γκολ των Βογιατζή και Δημόπουλου και στέφεται πρωταθλητής Θεσσαλίας.

ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Στις 4 Μαίου ήλθε στο Βόλο η τουρκική ομάδα Ντεμί Σπορ η οποία έδωσε φιλικά παι¬χνίδια με τον Ολυμπιακό και την μικτή Νίκης - Παγασητικού. Ο Ολυμπιακός σ' αυτό τον πρώτο διεθνή αγώνα τίμησε τα Ελληνικά χρώματα συντρίβοντας την αντίπαλο του με 6-2. Τα γκολ του Ολυμπιακού Δημητρακόπουλος 2, Βικιώτης, Παπακώστας, Βογιατζής, Δημόπουλος.
Στον αγώνα ο Ολυμπιακός, χρησιμοποίησε τους Τσιγαρίδα, Βλαχάβα, Μιχαηλίδη, Παπ-πά, Αγγελόπουλο, Παπακώστα, Βικιώτη, Δημητρακόπουλο (Δημόπουλο), Χαλκιά, Βογιατζή.
ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΟ 1952
13 Ιανουαρίου Ολυμπιακός - Νίκη 1-0 (Βογιατζής) 6 Απριλίου Ολυμπιακός - Νίκη 1-1 (Βογιατζής - Αλεξανδρίδης). 21 Απριλίου Νίκη - Ολυμπιακός 4-1 (Σπανάκης 2, Ζωγράφος, Κοκκινάκης Χαλκιάς). 19 Οκτωβρίου Νίκη - Ολυμπιακός 4-2 (Μπ. Ζαντερόγλου), Ντάφης 2, Βαφειάδης, Δημη¬τρακόπουλος, Δημόπουλος.
21 Δεκεμβρίου Ολυμπιακός - Νίκη 1-0 (Δημόπουλος).
23 Δεκεμβρίου Νίκη - Ολυμπιακός 2-1 (Ζαντέρογλου, Μαύρος, Βικιώτης).



Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « 1950-1951 1952-1953 »

Βρείτε μας στο Twitter

Βρείτε μας στο Facebook

Εφαρμογή Android