You are now being logged in using your Facebook credentials

Login With Facebook

1960-1961


1960: ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Ο Ολυμπιακός μετά τις ατυχίες του στο πρωτάθλημα 1959-60 ρίχνει όλες του τις δυνά¬μεις του για μια ευπρόσωπη συμμετοχή του στο κύπελλο Ελλάδας.
Και το πετυχαίνει - κατά ένα μέρος - φθάνοντας μέχρι τους «16».

Πρώτη χρονιά στην Β' Εθνική 1960-61. Προ του αγώνα με τον Ο-λυμπιακό Κοζάνης φωτογραφίζονται οι Ν. Πρίντζος, Ιωσηφίδης, Μουντούλιας, Δημητρακόπουλος.
47
Στις 3 Ιανουαρίου 1960 αποκλείει την ΑΕ Τρικάλων 4-2 με γκολ των Δημητρακόπουλου 2, Δημόπουλου και Ευθυμίου, στην συνέχεια τον Κάδμο Θηβών 5-2 με σκορερς τους Δη-μόπουλο, Μανθογιάννη, Τσιτσιγιάννη 2, Ιωσηφίδη και τέλος τον Αχιλλέα Τρικάλων 3-0,τα γκολ Μανθογιάννης 2, Τσιτσιγιάννης.
Δυστυχώς όμως, η κλήρωση στην συνέχεια δεν ήταν ευχάριστη. Κληρώθηκε να αγωνι¬σθεί με τον Αρη στην Θεσ/νίκη και εκεί βρέθηκε ηττημένος με 4-1.
Το παιχνίδι έγινε στις 25 Απριλίου και ο Αρης προηγήθηκε με γκολ των Παναγούλια, Χατζηκώστα, Παπουτσόπουλου 2, για να μειώσει στο 87' ο Δημητρακόπουλος.
Ετσι τελείωσε η πορεία του Ολυμπιακού στο κύπελλο Ελλάδας.


s47.jpg

























Πρώτη χρονιά στην Β' Εθνική 1960-61. Προ του αγώνα με τον Ο-λυμπιακό Κοζάνης φωτογραφίζονται οι Ν. Πρίντζος, Ιωσηφίδης, Μουντούλιας, Δημητρακόπουλος.

ΣΤΟ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Η αγωνιστική περίοδος 60-61 άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Ολυμπιακό, ο οποίος πετυχαίνει να κάνει η ΕΠΣΘ δεκτή πρόταση του, όπως γίνουν αγώνες μεταξύ του πρώτου και δευτέρου των ομίλων Βόλου και Τρικάλων και οι δύο νικητές να πάρουν μέρος στο νέο πρωτάθλημα β' Εθνικής. Ετσι αύξησε σε μεγάλο βαθμό τις ελπίδες του να μετάσχει του Εθνικού πρωταθλήματος έχοντας μια δεύτερη λύση, αν χάσει το πρωτά­θλημα από τη Νίκη.

Το πρωτάθλημα αρχίζει και στην πρεμιέρα ο Ολυμπιακός σημειώνει μεγαλειώδη νίκη επί του Εθνικού 6-0 με γκολ των Μανθογιάννη. Δημόπουλου 2, Μουντούλια 2, Τσιτσιγιάννη.

Ο Ολυμπιακός αγωνίσθηκε με τους Παπαγεωργίου, Μανθογιάννη, Ευθυμίου, Μουντού­λια, Ιωσηφίδη, Μακρή, Β. Δημόπουλο, Γκέκα, Δημητρακόπουλο, Μανθογιάννη II, Τσιτσιγιάννη.

«Πάγωσε» όμως ο ερυθρόλευκος κόσμος την 2η αγωνιστική όταν συνειδητοποίησε ότι η ομάδα τους έχασε βαθμό από τον νεοφώτιστο Ηρακλή Βόλου, φέρνοντας ισοπαλία 1-1 στο γήπεδο Αναύρου.

Η δεύτερη ομάδα τη Ν. Ιωνίας προηγήθηκε με τον Σεφαλίδη για να ισοφαρίσει μόλις στο 87" με τον Τσιτσιγιάννη ο Ολυμπιακός.

Τα άσχημα αποτελέσματα για τους ερυθρόλευκους συνεχίσθηκαν και την επομένη Κυ­ριακή όταν παραχωρεί νέα ισοπαλία στον Παγασητιό 1-1. Ηταν ένα πολύ δυνατό παιχνί

δι, αλλά αθλητικό και εφημερίδα του Βόλου έγραψε την άλλη ημέρα: «Δεν επιτρέπεται όμως οι παίκτες να θέτουν υπεράνω όλων το αποτέλεσμα, να θέλουν οπωσδήποτε να κερ­δίσουν, αδιαφορούντες για την σωματική τους ακεραιότητα».

Αυτό το κείμενο αφιερώνεται στους σημερινούς ποδοσφαιριστές.

Τα γκολ του αγώνα πέτυχαν οι Μανθογιάννης και Ιατρού για τον Παγασητικό.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: ΤράγαλΌς, Μανθογιάννης, Ιωσηφίδης, Μπρουζούκης, Ευθυμίου, Βλα-χάβας, Μανθογιάννης II, Μουντούλιας, Δημητρακόπουλος, Δελημουχτάρης, Δημόπουλος.

ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟ!: Λυρίτσης, Ράπτης, Προφαντής, Ταμπαρλιάγκος, Μίλτος, Ανετόπουλος, Κουκλάκης, Τσάμης, Οικονόμου, Ιατρού, Μαυρουδής.

Στον αγώνα αυτό σημειώθηκε και ένα τραγικό γεγονός. Πέθανε από συγκοπή καρδιάς ο 65χρονος Ευάγγελος Κουγιαντής φίλαθλος του Ολυμπιακού.

Στις 4 Οκτωβρίου 1960 έγινε το μεγάλο ντέρμπυ μεταξύ Νίκης - Ολυμπιακού.

Οι ερυθρόλευκοι δεν μπόρεσαν να σπάσουν το αήττητο των αντιπάλων τους τα τελευ­ταία χρόνια.

Σ' ένα παιχνίδι που είχε συμπεριληφθεί και στο δελτίο του ΠΡΟ-ΠΟ έχασαν 5-0.

Σκόρερς οι Καλλιοντζής 2, Λαλλές 2, Ζαντέρογλου. Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με τις εξής συνθέσεις:

ΝΙΚΗ: Περαντζάκης, Κολοβός, Μανιατάκης, Μαρσουβανίδης, Καραηλιού, Ζαντέρογλου Μπ., Ζαντέρογλου Χρ., Λαλλές, Καλλιοντζής, Κοκκινάκης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τσομπανόπουλος, Μανθογιάννης Ι, Ιωσηφίδης, Μπρουζούκης, Μουντού­λιας, Ευθυμίου, Μανθογιάννης II, Δημητρακόπουλος, Δημόπουλος, Βαρούτσικος.

Τους αγώνες β" γύρου, ο Ολυμπιακός τους αρχίζει με νίκη επί του Εθνικού 5-1 αλλά την επομένη Κυριακή ο Ηρακλής του ξανακάνει την ζημιά.

Μέσα στο γήπεδο Αναύρου οι ερυθρόλευκοι χάνουν 1-0 και νιώθουν τώρα την «ανάσα» του στην βαθμολογία, αφού κινδυνεύουν να χάσουν και αυτή τη δεύτερη θέση στο τοπι­κό πρωτάθλημα.

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός κερδίζει 3-1 τον Κένταυρο (Βαρούτσικος, Μανθογιάννης, Γκέκας) και τον Παγασητικό 2-1 (Δημόπουλος, Μανθογιάννης). Το τελευταίο παιχνίδι.το έδωσε με την Νίκη, από την οποία έχασε 2-1 και έτσι ο Ηρακλής που ήλθε 0-0 με τον Κέν¬ταυρο ισοβάθμισε μαζί του στην β' θέση του πρωταθλήματος.
ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΑΡΑΖ

Η ΕΠΣΘ μετά την ισοβαθμία Ολυμπιακού και Ηρακλή όρισε αγώνα «μπαράζ» μεταξύ των δύο ομάδων στα Τρίκαλα.
Ο Ολυμπιακός ανώτερος, του αντιπάλου του έπιασε πολύ καλή απόδοση και κέρδισε 3-1. Δύο γκολ ο Δημόπουλος και το άλλο ο Αθ. Ιωσηφίδης.
Ετσι οι ερυθρόλευκοι παρέμειναν διεκδικητές μιας θέσης στη β' Εθνική.

ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Στο μεταξύ πολλές συζητήσεις είχαν αρχίσει για συγχώνευση μεταξύ σωματείων του  Βόλου. Τελικά ο Ολυμπιακός στην Γεν. Συνέλευση των μελών του της 6ης Οκτωβρίου, αποφάσισε να πραγματοποιήσει συγχώνευση με τον Εθνικό Βόλου.
Επίσης έγιναν αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Δ.Σ. το οποίο πήρε την ακόλουθη μορφή.
Πρόεδρος Παναγής Νεοκλής, α' αντιπρόεδρος Τσάντος Ευστ., β' αντιπρόεδρος Κλα-ψόπουλος Θεοδ., Γ. Γραμματέας Δημώτσος Αντώνιος, Ταμίας Καδόγλου Απόστολος, Εφ. ποδοσφαίρου Τσάντος Ευστρ., βοηθός εφόρου Ασδεράκης Δημ. Εφ. αθλοπαιδιών Μπαμ-παλίκης Πέτρος, εφ. γηπέδου Καμπάνης Πέτρος, υλικού Σάρος Γ. και σύμβουλοι Χατζή-φωτίου Ηλ. Ρήγας Νικ.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΗ Β' ΕΘΝΙΚΗ

Ο Ολυμπιακός, δευτεραθλητής στο πρωτάθλημα Βόλου, μαζί με την πρωταθλήτρια Νί¬κη διεκδίκησαν τις δύο θέσεις στην Β' Εθνική από τον Αχιλλέα Τρικάλων και την Αναγέν¬νηση Καρδίτσας, πρώτο και δεύτερη του άλλου ομίλου.
Κύριος αντίπαλος των βολιώτικων ομάδων ο ισχυρός τότε Αχιλλέας Τρικάλων, αλλά ο Ολυμπιακός από το πρώτο παιχνίδι κατέστρεψε τις ελπίδες του.
Μέσα στα Τρίκαλα οι ερυθρόλευκοι του Βόλου πέτυχαν μεγάλο θρίαμβο κερδίζοντας με γκολ του Μανθογιάννη στο 7'. Ο Ολυμπιακός έπαιξε με τους Τράγαλο, Μανθογιάννη Ι..Ευθυμίου, Βαρούτσικο, Μουντούλια, Βλαχάβα, Μανθογιάννη II, Δημόπουλο, Ιωσηφίδη, Μακρή, Δημητρακόπουλο.
Την άλλη Κυριακή σήμανε συναγερμός στο Βόλο για το ντέρμπυ των δύο μεγάλων Ο-λυμπιακού και Νίκης.
Με διάχυτη την αισιοδοξία ο Ολυμπιακός ύστερα από την μεγάλη νίκη που πέτυχε μέ¬σα στα Τρίκαλα, απειλούσε την Νίκη με ήττα.
Δυστυχώς όμως, η ομάδα παρουσιάσθηκε με ελλειπή σύνθεση στον αγωνιστικό χώρο και έχασε με 6-0.
Το γκολ πέτυχαν οι Ζαντέρογλου 10', Λαλλές 21' και 33", Τζίνης 40', Κοκκινάκης 85' και Καλλιοντζής 87'.
Οι δύο ομάδες έπαιξαν με τις παρακάτω συνθέσεις:
ΝΙΚΗ: Περαντζάκης, Κολοβός, Μανιατάκης, Τσιμπιρίδης, Καραηλιού, Μαρσουβανίδης, Κοκκινάκης, Λαλλές, Ζαντέρογλου, Τζίνης, Καλλιοντζής.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τράγαλος, Βαρούτσικος, Ευθυμίου, Ψευτογιάννης, Μουντούλιας, Ιωση
  • φίδης, Μανθογιάννης, Γκέκας, Δημόπουλος, Μακρής, Τσέλιος.
Ομως, η συνέχεια για τον Ολυμπιακό είναι θριαμβευτική.
Κερδίζει 2-1 την Αναγέννηση Καρδίτσας, τα γκολ Δημόπουλος και Μανθογιάννης, τον Αχιλλέα 3-0 στο Βόλο, με σκόρερς τους Δημητρακόπουλο, Τσιτσιγιάννη, Μανθογιάννη, στον επαναληπτικό την Αναγέννηση 4-1 και εξασφαλίζει την άνοδο του στην β" Εθνική.
Στον τελευταίο αγώνα του ειδικού πρωταθλήματος αποσπά από την Νίκη ισοπαλία 2-2.
Το παιχνίδι έγινε παρουσία πολλών χιλιάδων φιλάθλων και η Νίκη προηγήθηκε στο α' ημίχρονο 2-0 με γκολ των Κοκκινάκη και Λαλλέ.
Στο β' 45λεπτο ο Ολυμπιακός δραστηριοποιήθηκε και με γκολ των Ιωσηφίδη στο 67' και Μανθογιάννη στο 71' πήρε τους βαθμούς της ισοπαλίας.
Ο Ολυμπιακός χρησιμοποίησε την εξής σύνθεση: Παπαγεωργίου, Μανθογιάννης Ι., Ευ-θυμίου, Βαρούτσικος, Βλαχάβας, Μπρουζούκης, Μανθογιάννης II, Μουντούλιας, Ιωσηφί-δης, Τσιτσιγιάννης, Μακρής.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1.    Νίκη             18-14    17
2.    Ολυμπιακός 12-10    15
3.    Αχιλλέας 6-11    10
4.    Αναγέννηση 5-16   


s50.jpg























ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1962: Σ..Μανθογιάννης, Λ. Βλαχάβας, Μαντζαφλέ-ρης, Δελημουχτάρης, Παππός, Ν. Πρίντζος και κάτω οι Κ. Μανθο• γιάννης, Συνετόπουλος, Μποτίνος, Γιαλατζής, Βογιατζάκης.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΤΗΝ Β' ΕΘΝΙΚΗ

Ο Ολυμπιακός για πρώτη φορά στην ιστορία του μετέχει σε πρωτάθλημα β' Εθνικής.

    * Αντίπαλοι του Νίκη, Ολυμπιακός Κοζάνης, Ολυμπος Κατερίνης, Μ. Αλέξανδρος Κατε¬ρίνης, Αρης Πτολεμαΐδος, Λαρισαϊκός, Αρης Λαρίσης, Παλλαμιακή και Ολυμπιακός Λαμίας.

Η κλήρωση του πρωταθλήματος έφερε τις δύο βολιώτικες ομάδες αντιπάλους την 1η αγωνιστική.
Στις 8 Ιανουαρίου 1961 στο γήπεδο Ν. Ιωνίας συναντιούνται οι δύο «αιώνιοι αντίπαλοι». Εγινε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι στο οποίο νίκησε η Νίκη 2-1.
Προηγήθηκαν στο σκορ οι κυανόλευκοι με τον Λαλλέ, για να ισοφαρίσει στο β' ημίχρο¬νο ο Μακρής και στο 70' ο Χρ. Ζαντέρογλου να δώσει την πρώτη πίκρα στους Ολυμπιακούς.
Οι δύο ομάδες έπαιξαν όπως πιο κάτω:
ΝΙΚΗ: Περαντζάκης, Κολοβός, Μανιατάκης, Τσιμπιρίδης, Μαρσουβανίδης, Καραηλιού, Κοκκινάκης, Λαλλές, Ζαντέρογλου, Καλλιοντζής, Τζίνης.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Παπαγεωργίου, Μανθογιάννης, Ευθυμίου, Βαρούτσικος, Δελημουχτά-ρης, Βλαχάβας, Μανθογιάννης II, Τσιτσιγιάννης, Ιωσηφίδης, Μακρής, Δημόπουλος.
Η ατυχία κτύπησε και την 2η αγωνιστική τον Ολυμπιακό. Στο γήπεδο Ν. Ιωνίας δεν μπό¬ρεσε να κερδίσει τον Αρη Λαρίσης παραμένοντας στο 1-1.
Οι Λαρισαίοι προηγήθηκαν με τον Κέτζα και ισοφάρισε στο 22' ο Μουντούλιας. Στην συνέχεια του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός φέρνει ισοπαλία 2-2 στην Λαμία με τον τοπι¬κό συνώνυμο του. Προηγήθηκαν οι Λαμιώτες με τον Σπαθάρη, ισοφάρισε ο Ολυμπιακός με πέναλτυ του Βαρούτσικου, στο 31 ο Μανθογιάννης, με κεφαλιά σημείωσε το 2-1. Την ισοφάριση για τον Ολυμπιακό της Λαμίας πέτυχε ο Φυλακτός.
Μια δυσάρεστη έκπληξη για τους βολιώτες φιλάθλους ήταν η ήττα του Ολυμπιακού στον αγώνα με τον Ολυμπο Κατερίνης μέσα Βόλο με 3-1.
Οι ερυθρόλευκοι αν και ξεκίνησαν θαυμάσια προηγούμενοι στο σκορ με γκολ του Μουν-τούλια στην συνέχεια δέχθηκαν τρία γκολ από τους Φουλίδη, Πορτοκαλίδη, Καραβέργο.
s52.jpg









































Δύο Ολυμπιακοί παίκτες ο Οδυσσέας Μουντούλιας και ο Νικήτας Πρίντζος.

Η ατυχία για τον Ολυμπιακό συνεχίσθηκε και την επομένη Κυριακή. Εναντίον πάλι μιας κατερινιώτικης ομάδας, του Μ. Αλεξάνδρου από τον οποίο έχασε με 4-2.
Ο Ολυμπιακός μέσα στο γήπεδο της Κατερίνης έπιασε θαυμάσια εμφάνιση αλλά ο διαι¬τητής και ο Δρανδάκης, τερματοφύλακας του Μ. Αλέξανδρου, δεν τον άφησαν να κερδί¬σει. Στο α' ημίχρονο ο Ολυμπιακός χάνει 3-0. Στο 48 ο Ιωσηφίδης μειώνει σε 3-1 ο ίδιος παίκτης στο 51' πετυχαίνει το 3-2 και λίγο αργότερα στέλνει με κεφαλιά την μπάλλα στο δοκάρι. Προς το τέλος του αγώνα οι Κατερινιώτες πέτυχαν και το 4ο γκολ τους.

Η ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ
Στις 12 Φεβρουαρίου 1961 ο Ολυμπιακός πετυχαίνει την πρώτη του νίκη σε πρωτάθλη¬μα Β' Εθνικής. Κέρδισε 3-1 την Παλλαμιακή στο Βόλο με γκολ των Μουντούλια, Δημό-πουλου και Δημητρακόπουλου. Αξιοσημείωτο ότι στο ημίχρονο έχανε με 1-0.

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού ήταν Τράγαλος, Μανθογιάννης, Ευθυμίου, Βαρούτσικος, Δηλημουχτάρης, Μουντούλιας, Δημόπουλος, Ιωσηφίδης, Δημητρακόπουλος, Μονογενής.
0 Ολυμπιακός ακολούθως ζευγάρωσε τις επιτυχίες του νικώντας τον Λαρισαϊκό 2-0 με γκολ των Ιωσηφίδη, Δημόπουλου.
Το τελευταίο παιχνίδι του α' γύρου ο Ολυμπιακός το έδωσε στην Πτολεμάί'δα όπου και έχασε με 3-2.
Ηταν πραγματικά ένα άτυχο παιχνίδι για τους βολιώτες ποδοσφαιριστές. Προηγήθη¬καν στο 7 με τον Ιωσηφίδη, ισοφάρισε και προηγήθηκε 2-1 ο Αρης με τον Οεοφανίδη, για να πετύχει την ισοφάριση στο 58 ο Δημόπουλος και τελικά να γίνει στα τελευταία λεπτά του αγώνα το 2-3.

    Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ Α' ΓΥΡΟΥ    
1. Ολυμπιακός Κ.   .    17- 3    25
2. Νίκη    13- 7    22
3. Μ. Αλέξανδρος    20- 9    22
4. Ολυμπος    22-13    21
5. Αρης Πτολ.    18-14    20
6. Παλλαμιακή    12-17    16
7. Ολυμπιακός Β.    14-17    15
8. Ολυμπιακός Λ.    8-20    13
9. Λαρισαϊκός    8-20    13
10. Αρης Λαρ.    4-21    11

Στις 12 Μαρτίου 1961 αρχίζει ο β' γύρος του πρωταθλήματος με μια ταπεινωτική ήττα του Ολυμπιακού από την Νίκη με 6-1.
Ο Ολυμπιακός στην αρχή του αγώνα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά η Νίκη ισορρόπησε το παιχνίδι και στην συνέχεια ο Τράγαλος είχε πολύ δουλειά. Η Νίκη προη¬γήθηκε με τον Λαλλέ, ισοφάρισε με πέναλτυ ο Βαρούτσικος, αλλά οι νικιώτες ήταν άπια¬στοι και πέτυχαν άλλα πέντε τέρματα με τους Λαλλέ 2, Καλλιοντζή και Τζίνη.
Οι δύο ομάδες έπαιξαν ως εξής: . ΝΙΚΗ: Σαμαράς, Μαρσουβανίδης, Μανιατάκης, Τσιμπιρίδης, Ζαντέρογλου, Καραηλιού, Λαλλές, Τζίνης, Καλλιοντζής, Κοκκινάκης, Ανδρέου.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τράγαλος, Μανθογιάννης, Ευθυμίου, Βαρούτσικος, Δελημουχτάρης, Βλαχάβας, Δημόπουλος, Δημητρακόπουλος, Ιωσηφίδης, Μουντούλιας, Τσιτσιγιάννης.

ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Ο Ολυμπιακός, μετά την βαρειά ήττα του ανασυντάσσεται και την επομένη Κυριακή κερ¬δίζει μέσα στην Λάρισα τον Αρη 2-0, ύστερα από γκολ των Δημητρακόπουλου και Γκέκα. Στην συνέχεια, προσθέτει ακόμη μια νίκη στο ενεργητικό του κερδίζοντας τον Ολυμπια¬κό Λαμίας 1-0, με γκολ του Δημητρακόπουλου, αλλά μια ήττα στο Βόλο όταν χάνει από τον Ολυμπο Κατερίνης 2-0 του κόβει τα «φτερά». Ακολούθως χάνει και από τον Μέγα Αλέξανδρο 3-2 και έτσι κατρακυλά πάλι κάτω από την μέση της βαθμολογίας.
Την 1 Μαΐου 1961, ο Ολυμπιακός δίνει την «μάχη» εναντίον του Ολυμπιακού Κοζάνης στο γήπεδο της Νίκης αγωνιζόμενος μάλιστα με κυανόλευκα χρώματα.
Αυτό έγινε διότι ο Ολυμπιακός βλέποντας μόνον το συμφέρον της πόλης αγωνίσθηκε για την Νίκη ώστε να ανέβει στην Α' Εθνική. Δεν μπόρεσε όμως να νικήσει τον συνώνυμο του. Εχασε με 3-1 ύστερα από μέτρια εμφάνιση.
Οι Κοζανίτες προηγήθηκαν στο 1' με τον Σπανίδη, ισοφάρισε στο 60' ο Δημητρακόπου¬λος, αλλά άλλα δύο γκολ των Κωφίδη, Εσπερίδη έγραψαν το τελικό σκορ.
Ο κατήφορος για τον Ολυμπιακό συνεχίζεται, χάνει από τον Λαρισαϊκό 2-1, τα γκολ Κυριακού, Ρηγούλιας, Μήλιου. Σ' αυτό τον αγώνα όμως οι βολιώτες κέρδισαν ένα παίκτη, τον Νικ. Ρηγούλια που στα επόμενα χρόνια γίνεται μόνιμο στέλεχος της ενδεκάδας.
Τελικά ο Ολυμπιακός κλείνει τους αγώνες του με νίκη επί του Αρη Πτολεμαΐδος με 4-3.
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 2-0 αλλά ο Ολυμπιακός ήταν άπιαστος στην συνέχεια και με γκολ του Βαρουτσικου Μονογενή, Μουντούλια, Γκέκα πήρε την νίκη. Στο τελευ¬ταίο παιχνίδι της β' Εθνικής ο Ολυμπιακός αγωνίσθηκε με τους Καραλή, Μανθογιάννη, Ευθυμίου, Μπρουζούκη, Βαρούτσικο, Δελημουχτάρη, Γκέκα, Ιωσηφίδη, Μουντούλια, Ρη¬γούλια, Μονογενή.

s53.jpg
























Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Νίκη    49-10    48
2. Ολυμπιακός Κ.    31-11    46
3. Μ. Αλέξανδρος    36-25    42
4. Παλλαμιακή    34-36    38
5. Ολυμπος    34-23    37
6. Αρης Πτολ.    36-36    34
7. Ολυμπιακός    30-40    31
8. Λαρισαϊκός    20-41     29
9. Ολυμπιακός Λαμ.    13-27    26
10. Αρης Λαρ.    11-45    21

Η ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΚΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μόλις τελείωσε το πρωτάθλημα Β' Εθνικής οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού και του Εθνι->υ, υστέρα από τις αποφάσεις που είχαν παρθεί από τις Γεν. Συνελεύσεις, των δυο συλλόγων, άρχισαν να συσκέπτονται για το μέλλον της νέας ομάδας. Στις 26 Μαίου 1961 ι¬δρύεται Σ.Φ. Ολυμπιακού - Εθνικού με προσωρινή διοίκηση αποτελούμενη από τους Σπ. Πορφυρή, Τ. Στρατηγόπουλο, Απ. Πουργιά, Αντων. Ηλία, Λαυρ. Αγορίτση και Γρ. Χατζη-νικολάου και στις 7 Ιουνίου γίνεται μεγάλη σύσκεψη παραγόντων και φιλάθλων. Σε αυ¬τήν, εξετάσθηκε η γενική κατάσταση που επικρατεί στο νέο σύλλογο και αποφασίσθηκε να παρασχεθεί στην διοίκηση κάθε ηθική και υλική βοήθεια και ακόμη τον προσληφθέντα προπονητή - πρέπει να είναι Ούγγρος - να τον πληρώνει ο Συν. Φιλάθλων.
Στις 20 Ιουνίου 1961 εκδίδεται από την διοίκηση του συλλόγου ανακοίνωση η οποία ε¬πισημοποιεί πλέον την συγχώνευση των δύο ιστορικών σωματείων του Βόλου.
Η ανακοίνωση ανέφερε τα πιο κάτω.
«Εκ μέρους της διοίκησης του Ολυμπιακού - Εθνικού τις ο ως γνωστόν συμμετέχουν και μέλη προερχόμενα εκ του Εθνικού, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση αποφάσισε όπως από την νέα αγωνιστική περίοδο ο ΑΣ. Β. Ολυμπιακός φέρει το όνομα ΑΣ.Β Εθνικός - Ολυμ¬πιακός, στολή δε με χρώματα κόκκινο - κίτρινο, άσπρη περεσκιλίδα, και μαύρη περικνημίδα.
Ούτω ο σύλλογος πιστεύουμε ότι κατά την νέα περίοδο με το νέο αίμα θα εκπροσωπή¬σει επαξίως την πόλη μας εις το πανελλήνιο πρωτάθλημα, διότι το πλούσιο έμψυχο υλικό που διαθέτει, αποτελεί εγγύηση, δια την δημιουργία ισχυρού συγκροτήματος, το οποίον θα χαρίζει παντού νίκας.
Δεν απομένει παρά η ηθική καιυλική συμπαράσταση των βολιωτών, οι οποίοι θα πρέ¬πει να εγγραφούν μέλη του ιδρυθέντος ήδη του Συνδέσμου Φιλάθλων Εθνικού Ολυμπια¬κού, η έντονος δρασις του οποίου, ήρχισε ήδη να αποδίδει ευοίωνα αποτελέσματα».
Στο μεταξύ γίνονται αρχαιρεσίες και αναδεικνύεται το πρώτο ΔΣ του Σ.Φ. στις 2 Ιου-λίου. Πρόεδρος Φραγ. Κουστελένος, αντιπρόεδρος Λαυρ. Αγορίτσης, Γ.Γ. Αλέκος Τρά-κας, ειδ. γραμ. Δημ. Μπαρτσακούλης, ταμίας Δ. Ηλίας, και σύμβουλοι Τάσος Στρατηγό-πουλος και Μ. Κυριακόπουλος.

s54.jpgs55.jpg























Κώστας Πρίντζος και Κ. Μανθογιάννης φόρεσαν 1961: Κουτσονίδης, Καζάκος, Βάϊος Δημόπουλος. την φανέλλα του Ολυμπιακού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « 1959-1960 1961-1962 »

Βρείτε μας στο Twitter

Βρείτε μας στο Facebook

Εφαρμογή Android