You are now being logged in using your Facebook credentials

Login With Facebook

1955-1956

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ
Στις 23 Αυγούστου 1955 ξεκινά την καινούργια του χρονιά ο Ολυμπιακός. Χωρίς τον Χαλκιά που πήγε με ελευθέρα στον ΠΑΟΚ ενισχύθηκε όμως με τον Αγγελόπουλο που γύρισε από τον Απόλλωνα Αθηνών, τον μπακ Μπέλλα από τον Αστέρα Αθηνών, τον Μα-νουσαρίδη από τον Αργοναύτη τον Τσουκάτο από τον Πηλέα, τον Λάππα από τον ΠΟΕ Καρδίτσας, ενώ στρατεύονται οι παίκτες του Τράγαλος και Δημόπουλος. Ο τελευταίος επιθυμεί να παίξει στην ΑΕΚ και έχει προτάσεις, αλλά ο Ολυμπιακός δεν τον παραχωρεί.
Στα φιλικά παιχνίδια ο Ολυμπιακός νίκησε την πρωταθλήτρια Γ' κατηγορίας Δάφνη 3-2 και τον Κένταυρο 10-0 χωρίς όμως να αποδείξει ότι η ομάδα ήταν έτοιμη για το πρωτά¬θλημα με τους συνεχείς πειραματισμούς στην ενδεκάδα.
Στο μεταξύ στις 4 Σεπτεμβρίου έγινε η Γεν. Συνέλευση του Ολυμπιακού και εκλέχθηκε νέα διοίκηση με πρόεδρο τον Κασσιόπουλο ο οποίος ήταν και πρόεδρος της ΕΠΣΟ και επί σειρά πρόεδρος του Κενταύρου.
Η νέα διοίκηση του Ολυμπιακού αποτελούνταν από τον Κασσιόπουλο πρόεδρο, Απ. Κα-δόγλου α' αντιπρόεδρο, Σινέλη β' αντιπρόεδρο, Τσιριγκάκη Γ. Γραμματέα, Βλέντζα τα¬μία, Σαραντάκη έφορο, Πορφυρή έφορο γηπέδου, Γ. Κουτσούκη Γ. Αρχηγό και Κατσαν¬τώνη, Δημώτσα Βόντα σύμβουλους.

ΜΕΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ

Από τον Ιανουάριο ως τον Ιούνιο που τελείωσε η περίοδος 1955 - 56, ο Ολυμπιακός έ¬δωσε ελάχιστα παιχνίδια - κυρίως φιλικά - ενώ μετείχε και του κυπέλλου Ελλάδος.
Αιτία της αγωνιστικής απραξίας των ερυθρολεύκων, ήταν η συμμετοχή της Νίκης, στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, πράγμα που δυσχέραινε τις άλλες ομάδες να κάνουν αγώνες αφού είχαν σίγουρη την οικονομική αποτυχία.
Έτσι η ομάδα κυριολεκτικά διαλύθηκε και ο προπονητής Χούμης, σε κάθε προπόνηση, δεν έβρισκε παρά 2-3 ποδοσφαιριστές.
Αιτία της κατάστασης αυτής, ήταν και ο αποκλεισμός της ομάδας από το Κύπελλο Ελλάδας.
Στον πρώτο αγώνα, κέρδισε τον Εθνικό 5-2, αλλά στην επόμενη φάση, βρέθηκε αντίπα¬λος μιας φορμαρισμένης Νίκης και έχασε με 3-2.
Το παιχνίδι έγινε την 1η Απριλίου και είχε διάρκεια 2 ωρών, αφού στην κανονική του διάρκεια, έληξε ισόπαλο με 2-2.
Ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίωρο είχε αναπτύξει ωραίο ποδόσφαιρο και προηγήθηκε στο 8' με τον Δημητρακόπουλο. Η Νίκη, όμως, αντιπαρήλθε γρήγορα στην ψυχρολουσία καιστο22' ο Μπ. Ζαντέρογλου, έκανε το 1-1 και ο Κοκκινάκης, δυο λεπτά αργότερα το 2-1.
Οι Ολυμπιακοί, πεισμωμένοι από την ατυχία τους, κατάφεραν στο β' ημίχρονο (77') να ισοφαρίσουν με τον Γεωργιάδη.
Στην ημίωρη παράταση ο αγώνας, έγινε δραματικός και στο 116' ο Δεβριάδης, κατόρ¬θωσε να στείλει την μπάλλα για τρίτη φορά στα δίκτυα του Τσιγαρίδα.
Οι δυο ομάδες έπαιξαν ως εξής:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τσιγαρίδας, Μιχαηλίδης, Ευθυμίου, Βαρούτσικος, Βλαχάβας, Μπέλλας, Γεωργιάδης, Δημόπουλος, Δημητρακόπουλος, Κουφιδάκης.
ΝΙΚΗ: Παπαπιτσιλής, Κόπανος, Δεβριάδης, Μανιατάκης, Ντάφης, Σπανάκης, Ζαντέρο¬γλου, Μαύρος, Μαρσουβανίδης, Κοκκινάκης, Καλιοντζής.


Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « 1954-1955 1956-1957 »

Βρείτε μας στο Twitter

Βρείτε μας στο Facebook

Εφαρμογή Android