You are now being logged in using your Facebook credentials

Login With Facebook

1953-1954

ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
Ο Ολυμπιακός ήταν ο πρώτος τοπικός σύλλογος που απέκτησε γραφεία και λέσχη. Στις 3 Νοεμβρίου 1953, παρουσία του Δημ. Συμβούλου κ. Κλαψόπουλου, του προέδρου της ΕΠΣΟ κ. Κασσιόπουλου έγιναν τα εγκαίνια. Τα πρώτα αυτά γραφεία στεγάζονταν στην οδό Φιλίππου Ιωάννου, δίπλα στο σπίτι του αξέχαστου ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, Μουραντζούλη. Ως τότε τα γραφεία ήταν σε διάφορα καταστήματα και ποδοσφαιριστών παραγόντων.
ΜΕΤΡΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 1953-1954
Ο Ολυμπιακός την περίοδο 1953-1954, εμφανίσθηκε με απόδοση πολύ κάτω των δυνα-τοτήτων του αφού του έλλειψαν τα δύο βασικά επιθετικά ατού, Αγγελόπουλος και Δημη-τρακόπουλος που πήγαν να βρουν την τύχη τους στον Απόλλων Αθηνών. Ετσι η Νίκη δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει το πρωτάθλημα. Για να καταλάβει κανείς πόσο υστερούσε ε¬πιθετικά ο Ολυμπιακός εκείνη την χρονιά αρκεί να αναφερθεί ότι πέτυχε μόνο 15 γκολ έναντι 29 της Νίκης. Η ιδιομορφία όμως στο πρωτάθλημα 1953-54 ήταν ότι άρχισε την 1η Νοεμβρίου και στις 12 Δεκεμβρίου, είχε τελειώσει παίζοντας οι ομάδες ακόμα και την Πέμπτη.
Η βιασύνη της ΕΠΣΘ για να τελειώσει το τοπικό πρωτάθλημα αποσκοπούσε στο ότι η πρωταθλήτρια Θεσσαλίας, θα μετείχε στο πρωτάθλημα Ελλάδας στό οποίο θα έπαιρ¬ναν μέρος για πρώτη φορά μεταπολεμικά και επαρχιακές ομάδες.
Στις 25 Οκτωβρίου έγινε η έναρξη της επίσημης περιόδου και αφού απονεμήθηκαν τα κύπελλα και τα μετάλλια από τον πρόεδρο της ΕΠΣΘ, έγινε φιλικός αγώνας μεταξύ των δύο «μεγάλων» του Βόλου.
Η Νίκη κέρδισε τον Ολυμπιακό με 3-1. Προηγήθηκε ο Ολυμπιακός με τον Βατάλα, ισο¬φάρισε ο Σπανάκης και με δύο γκολ του Καλλιοντζή, το σκορ έγινε 3-1.
Στο πρώτο παιχνίδι της αγωνιστικής περιόδου 1953 - 54, οι δύο ομάδες έπαιξαν ως εξής:
ΝΙΚΗ: Κατσαλής, Ιωαννίδης, Δεβριάδης, Κορωναίος, Κοντογιάννης, Ντάφης, Ζαντέρο-γλου Μπ, Νικολαίδης, Σπανακης, Πανταζόπουλος, Καλλιοντζής.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τσομπανόπουλος, Γιάνναρος, Βλαχάβας Ι, Χρυσόπουλος, Βλαχάβας Μ, Χαλκιάς Ι, Βατάλας, Βικιώτης, Δημόπουλος, Χαλκιάς II, Βογιατζής.
Την Κυριακή 1η Νοεμβρίου αρχίζει το πρωτάθλημα με το ντέρμπυ του γηπέδου Ν. Ιω¬νίας μεταξύ Νίκης - Ολυμπιακού.
Ήταν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι που ο Ολυμπιακός μπορούσε να το κερδίσει με λίγη τύ¬χη. Η Νίκη προηγήθηκε στο 25' με γκολ του Μπ. Ζαντέρογλου. Τρία λεπτά πριν τελειώσει το α' ημίχρονο, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με τον Γ. Παππά. Στο 65' ο Βικιώτης ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 2-1 ενώ 10' αργότερα ο Κοντόγιαννης έγραφε το 2-2. Υστερα από αυτή την ωραία εμφάνιση των ερυθρόλευκων οι φίλαθλοι άρχισαν να πιστεύουν ότι και χωρίς τους Αγγελόπουλο και Δημητρακόπουλο, η ομάδα μπορεί να διεκδικήσει τον τί¬τλο. Όμως την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου έγιναν στάχτη αυτές οι ελπίδες.
Την 2η αγωνιστική ο Ολυμπιακός συναντήθηκε με τον Εθνικό, και όλοι πίστευαν ότι θα έλθει μια εύκολη νίκη, αλλά έκαναν μεγάλο λάθος. Η ομάδα της Αναλήψεως, εκείνη την χρονιά, ήταν πολύ δυνατή και αφού προηγήθηκε με 1-0 και ισοφαρίστηκε από τον Βατά¬λα, τελικά με ένα δεύτερο γκολ πήρε την νίκη από τον Ολυμπιακό. Ηταν μια ήττα - σοκ,για τους Ολυμπιακούς που έβλεπαν ότι η Νίκη δεν πιανόταν. Συνέχιζαν όμως να αγωνί¬ζονται. Κέρδισαν τον Κένταυρο 4-0 με γκολ των Βλαχάβα 2, Χαλκιά και Βογιατζή, έφεραν ισοπαλία με τον ανανεωμένο Παγασητικό 0-0, πήραν την ρεβάνς από τον Εθνικό με το ίδιο σκορ, που στον α" γύρο έχασαν, νίκησαν τον Παγασητικό 4-2 με γκολ Βατάλα, Βικιώ-τη, Δημόπουλου 2, του Παγασητικού ο Μέμμος και τέλος τον Κένταυρο με πέναλτυ του Βικιώτη. Την τελευταία αγωνιστική συναντήθηκαν η Νίκη με τον Ολυμπιακό, σε ένα ματς γοήτρου, αφού πλέον και να κέρδιζε ο Ολυμπιακός θα έμενε δεύτερος. Στις 12 Δεκεμ¬βρίου λοιπόν, η Νίκη νικώντας τον Ολυμπιακό 3-1 κέρδιζε τον τίτλο της πρωταθλήτριας του Βόλου. Τα γκολ σε αυτόν τον αγώνα πέτυχαν οι Σπανάκης 2, Παρασκευάς και ο Δη¬μόπουλος για τον Ολυμπιακό. Υστερα από αυτόν τον αγώνα η τελική βαθμολογία του το¬πικού πρωταθλήματος 53-54 διαμορφώθηκε ως εξής:
1.    Νίκη    23
2.    Ολυμπιακός    18
3.    Εθνικός    16
4.    Παγασητικός    14
5.    Κένταυρος    7
Αλλά και στο κύπελλο ο Ολυμπιακός δεν κατόρθωσε να διακριθεί πέραν της Θεσσα¬λίας. Απέκλεισε τον Ιωλκό 4-0, στην παράταση τον Παγασητικό 3-0 (97 Δημόπουλο, 115 Βικιώτης 117, Βογιατζής) την Αναγέννηση Κ. 4-2 (Βογιατζής 2, Βλαχάβας, Δημόπουλος) τον Αρη Λαρίσης 4-0 (Δημόπουλος, Βογιατζής, Βικιώτης με πέναλτυ). Μετά από αυτόν τον αγώνα κληρώθηκε με την Νίκη από την οποία έχασε με 5-0 και αποκλείσθηκε.
ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟ «ΤΖΑΝΕΙΟ»
Μια επιτυχή πορεία κάνει στο Τζάνειο κύπελλο ο Ολυμπιακός και αφού αποκλείει την Νίκη 1-0, τον Εθνικό 4-1 τον Λαρισαϊκό 3-0 φθάνει στον τελικό μαζί με την Αναγέννηση Καρδίτσας. Το παιχνίδι έγινε στο γήπεδο της Καρδίτσας και ο Ολυμπιακός με ένα γκολ του Βατάλα κατέκτησε το κύπελλο. Ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι είχε παίζει με την ακό¬λουθη σύνθεση. Τσομπανόπουλος, Παπαζήσης, Βλαχάβας, Χρυσόπουλος, Βαρούτσικος, Βλαχάβας, Χαλκιάς, Βατάλας, Γεωργιάδης, Καμαλακίδης, Βογιατζής.



Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « 1952-1953 1954-1955 »

Βρείτε μας στο Twitter

Βρείτε μας στο Facebook

Εφαρμογή Android