You are now being logged in using your Facebook credentials

Login With Facebook

1950-1951

s18.jpg













































ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Μεγάλη η προσφορά του στον Ο-λυμπιακό για πολλά χρόνια

1950: ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΝΗΜΑ ΧΑΝΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ
Η νεανική ομάδα του Ολυμπιακού αρχίζει πια να ωριμάζει αλλά για μια ακόμη χρονιά χάνει τον τίτλο πάνω στο «νήμα» από την αντίπαλο της Νίκη.
Στην αρχή ξεκινάει με νίκες και «θύματα» της είναι ο Παγασητικός 3-2, με γκολ του Δη¬μητρακόπουλου, ο Κένταυρος με 7-0 και 5-0, ο Εθνικός με 5-1. Το σερί των επιτυχιών του το τερμάτισε η Νίκη που τον κερδίζει στις 9 Απριλίου του 1950 στο γήπεδο της Ν. Ιωνίας με 4-2. Το γκολ του Ολυμπιακού πέτυχαν οι Δημητρακόπουλος και Βικιώτης

Στη συνέχεια έφερε ισοπαλία με τον Παγασητικό 3-3 και ήλθε η σειρά του ντέρμπυ με τη Νίκη που θα αναδείκνυε και τον πρωταθλητή. Ο Ολυμπιακός ήταν το μεγάλο φαβορί αφού προηγούνταν στη βαθμολογία με 20 βαθμούς έναντι 19 της Νίκης και με ισοπαλία στέφονταν πρωταθλητής.
Για μια ακόμη φορά όμως ο Ολυμπιακός στέκεται άτυχος και στον αγώνα του γηπέδου Αναύρου χάνει με ένα γκολ του Κοκκινάκη. Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Ασπρογεράκας (Αθηνών).
Έτσι η τελική βαθμολογία διαμορφώθηκε ως εξής:
1. Νίκη 22
2. Ολυμπιακός 21
3. Εθνικός 16
4. Παγασητικός 14
5. Κένταυρος 8


s19.jpg




































Ο Ντίνος Βογιατζής, άλλος ένας μεγάλος του Ολυμπιακού

ΟΙ ΦΙΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Και πάλι μεταξύ των φιλικών αγώνων του Ολυμπιακού δέσποζαν αυτά με την Νίκη και η μια ρεβάνς διαδέχονταν την άλλη.
Στις 30 Ιανουαρίου Νίκη
  • Ολυμπιακός 4-1, (Κοκκινάκης 2, Μαύρος, Κόπανος, Αγγελό-πουλος του Ολυμπιακού).
25 Απριλίου: Ολυμπιακός - Νίκη 7-1, Δημητρακόπουλος 3, Βικιώτης 2, Βλαχάβας, Σκλέντζας.
18 Σεπτεμβρίου: Νίκη - Ολυμπιακός 1-1, (Χατζηνικολάου, Βογιατζής).
Επίοης ο Ολυμπιακός έδωσε φιλικούς αγώνες με τον Ηρακλή Θ. και ηττήθηκε με 4-3 (τα γκολ του Ολυμπιακού Δημητρακόπουλος, Σκλέντζας, Στέργιου) από τον Αστέρα Α¬θηνών με 3-1 (το γκολ ο Βικιώτης).

ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΜΕ ΑΕΚ ΚΑΙ ΠΑΝΙΩΝΙΟ

Μπορεί ο Ολυμπιακός να είχε ατυχίες στις επίσημες διοργανώσεις του πρωταθλήμα¬τος και του κυπέλλου Ελλάδος αλλά στα φιλικά έδωσε επιτυχείς εξετάσεις και το ονομά του ακούσθηκε στο πανελλήνιο.
Δυό συνεχόμενες Κυριακές στις 16 και στις 22 Ιουλίου ήλθαν στο Βόλο για φιλικά παι-χνίδια δυό από τις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Η ΑΕΚ και ο Πανιώνιος.
Την πρώτη Κυριακή ο Ολυμπιακός ύστερα από μια μεγάλη εμφάνιση έφερε ισοπαλία με την ΑΕΚ 2-2 με γκολ του Σκλέντζα και του Βογιατζή ενώ του «Δικέφαλου» είχαν πετύ¬χει ο Παπαγεωργίου και ο Εμμανουηλίδης.
Την άλλη Κυριακή ήρθε η σειρά του Πανιωνίου που είχε στις τάξεις του και τον Κώστα Νεστορίδη.
Εκείνη τη μέρα ο Ολυμπιακός ήταν άπιαστος και με εντυπωσιακό τρόπο κατατρόπωσε την μεγάλη αθηναϊκή ομάδα με 3-1 με γκολ των Βικιώτη, Αρίστου Στέργιου και Σκλέντζα.
Το γκολ του Πανιωνίου είχε πετύχει ο Χρυσόπουλος σε βάρος της ομάδας του.
s21.jpg



ι











Ο Ολυμπιακός 1953-54. Διακρίνονται δύο μέλη της διοίκησης και οι ποδοσφαιριστές Τσιγαρίδας, ΓεωρΥΐάδης, Δημητρακόπουλος, Δημόπουλος, Παπαζήσης, Αγγελόπουλος, Ζιώγας (προπονητής). Κάτω Τσαχουρίδης, Κ. Χαλκιάς, Κ. Βλαχάβας, Θ. Χαλκιάς, Χρυσόπουλος.

1951: ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΔΥΟ ΚΥΠΕΛΛΑ
Το 1951 ήταν μια χρονιά που δεν μπορείς να πείς ότι ήταν καλή ή κακή για τον Ολυμπιακό. Πέτυχε να κερδίσει δύο κύπελλα - το Τζάνειο και του Γ. Πετμεζά - αλλά στο πρωτά¬θλημα για μια ακόμη χρονιά στάθηκε άτυχος, όπως πάντα στο τέλος, μια ήττα, μια άσχη¬μη εμφάνιση, έφερνε την καταστροφή.
Στο πρωτάθλημα ξεκίνησε με μια εντυπωσιακή νίκη επί του Κενταύρου με 4-1 και γκολ των Δημητρακόπουλου, Βικιώτη, Δημόπουλου, Δουζένη. Στη συνέχεια σειρά είχε ο Εθνι¬κός με 4-0 με γκολ των Χαλκιά, Δημόπουλου, Ν. Βογιατζή.
Με τις δύο αυτές εντυπωσιακές νίκες πήγε αισιόδοξος να αντιμετωπίσει την Νίκη στη Ν. Ιωνία.
Το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με ένα γκολ του Χαλκιά. Η Νίκη αντεπετέθη και ισοφάρισε για να πετύχει ένα δεύτερο γκολ ο Ολυμπιακός με τον Βασίλη Δημητρακόπουλο, που δεν το χάρηκε όμως πολύ γιατί ο Κοσμίδης πάλι ισοφάρι¬σε τον αγώνα.
Την άλλη βδομάδα κέρδισε τον άλλο μεγάλο αντίπαλο του τον Παγασητικό με 2-0 (Δη-μητρακόπουλος, Βικιώτης) και πήγαινε πλέον «φουλ» για την κατάκτηση του τίτλου.
Στην πιό κρίσιμη όμως καμπή του πρωταθλήματος και ενώ άρχιζε ο δεύτερος γύρος, ο Ολυμπιακός χάνει βαθμό από τον Κένταυρο φέρνοντας ισοπαλία 1-1 με γκολ του Αρί¬στου Στέργιου. Ηταν ένα αποτέλεσμα σοκ για τους Ολυμπιακούς που πίστευαν ότι επιτέ¬λους ήλθε και η σειρά τους να πανηγυρίζουν ένα τίτλο. Ομως για μια ακόμα φορά διαψεύτη-καν, αφού στο φινάλε κέρδισαν τον Εθνικό 2-0 άνευ αγώνος αλλά έχασαν από την Νίκη και τον Παγασητικό και τερμάτισαν τελικά τρίτοι στη βαθμολογία.
Στις 27 Μαΐου του 1951 ο Ολυμπιακός και Νίκη ισοβαθμούσαν και είχαν να δώσουν ένα αγώνα μεταξύ τους και τον τελευταίο του πρωταθλήματος, τη άλλη Κυριακή η Νίκη με τον Κένταυρο και ο Ολυμπιακός με τον Παγασητικό. Ο αγώνας Ολυμπιακού - Νίκης έγινε στο γήπεδο του Αναύρου. Οι ερυθρόλευκοι έχασαν τον αγώνα «κλειδί» από τον αντίπαλο τους με 5-2.
Σ' εκείνο το παιχνίδι ο Ολυμπιακός σκόραρε με τους Βογιατζή και Δημητρακόπουλο, και η Νίκη με τους Αλεξανδρίδη 2, Βαφειάδη, Νικολαίδη, Κοσμίδη. Η άλλη Κυριακή 3 Ιου¬νίου σήμανε και το τέλος των αμυδρών ελπίδων που είχε ο Ολυμπιακός για να φθάσει την Νίκη αφού έχασε και από τον Παγασητικό με ένα γκολ του Θ. Μουστακλή και η Νίκη κέρδισε αήττητη το πρωτάθλημα με νίκη επί του Κενταύρου με 4-0. Στον τελευταίο αυτό αγώνα του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός έπαιξε με την εξής σύνθεση:
Τσιγαρίδας, Μιχαηλίδης, Βλαχάβας, Χρυσόπουλος, Δουζένης, Παππάς, Ζίφκος, Βικιώ-της, Δημητρακόπουλος, Χαλκιάς, Βογιατζής.
Έτσι ο πίνακας της βαθμολογίας έχει ως παρακάτω: 1. Νίκη, 2. Παγασητικός, 3. Ολυμπιακός, 4. Εθνικός, 5. Κένταυρος.
s23.jpg









































Ο Χρυσόπουλος την εποχή του 1950 πρόσφερε πολλά.

ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟ ΤΖΑΝΕΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Το «Τζάνειο» κύπελλο κατέκτησε την περίοδο 1950 - 51 ο Ολυμπιακός.
Στις 2 Φεβρουαρίου 1951 κέρδισε την Νίκη στο γήπεδο της με 2-1 (τα γκολ Βογιατζής, Δημητρακόπουλος και της Νίκης Πασματζίδης), τον Αχιλλέα Τρικάλων στην συνέχεια 4-2 με γκολ Δημητρακόπουλου, Βικιώτη και στις 10 Φεβρουαρίου μέσα στη Λάρισα τον τοπι¬κό Τοξότη 3-2 με γκολ του Γ. Παππά, Δημόπουλου, Βογιατζή.
ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ο Ολυμπιακός στάθηκε άτυχος στο κύπελλο Ελλάδας αφού κληρώθηκε με τον Ηρακλή Θ.
Το παιχνίδι αυτό έγινε στις 29 Ιανουαρίου και σήμανε συναγερμό για όλους τους φιλά¬θλους. Δυστυχώς όμως δεν γεύθηκαν την χαρά της νίκης αφού ο Ολυμπιακός έχασε με 2-1. Το γκολ του Ολυμπιακού ο Βασιλάκης Αγγελόπουλος. Ο Ολυμπιακός έπαιξε με τους Τσιγαρίδα, Μιχαηλίδη, Χρυσόπουλο, Χαλκιά, Στέργιου, Παππά, Βογιατζή, Βικιώτη, Δημη¬τρακόπουλο, Βασιλάκη και Σκλέντζα.
Για την προσεχή διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας στο μεταξύ, ο Ολυμπιακός απέ¬κλεισε τον Εθνικό 4-2 (τα γκολ ο Βικιώτης, Αριστος, Βλαχάβας, Αγγελόπουλος), την Λαμία 3-0 με τέρματα του Δημητρακόπουλουχαι Νίκη 1-0 με γκολ πάλι του Δημητρακόπου¬λου αλλά αποκλείσθηκε στο γήπεδο Αναύρου από τον Ηρακλή Λαρίσης με 2-3, Βικιώτης, Βογιατζής τα βολιώτικα γκολ.

ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ Γ. ΠΕΤΜΕΖΑ
Αλλο ένα κύπελλο κέρδισε εκείνη την χρονιά ο Ολυμπιακός - ήταν στην μνήμη του Γιώρ¬γου Πετμεζά - νικώντας την Νίκη 3-0 με τέρματα του Ζίφκου, Αρίστου, Δημητρακόπουλου και τον Αρη Λαρίσης 1-0 με γκολ του Βικιώτη.
s24.jpg









































Ο γκολτζής των ερυθρολεύκων Βόϊος Δημόπουλος

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ Η ΜΙΚΤΗ ΒΟΛΟΥ
Εκείνα τα χρόνια οι πόλεις έκαναν μικτές ομάδες και έπαιζαν μεταξύ τους. Έτσι και ο Βόλος παρ' όλο ότι δεν έκανε προετοιμασία έφτιαχνε τη μικτή ομάδα η οποία ήταν πανίσχυρη.
Μια από τις πιό λαμπρές χρονιές ήταν και αυτή του 1950 και από πλευράς Ολυμπιακού έπαιζαν, ο Παπάς, ο Δημητρακόπουλος, ο Τσιγαρίδας, Βασιλάκης Αγγελόπουλος, κ.α.
Νίκησε την Μικτή Αθηνών με 3-1 και έφερε ισοπαλία στο δεύτερο παιχνίδι, ενώ με την Μικτή Λαρίσης έδωσε δύο παιχνίδια για το κύπελλο Κασσιόπουλου το οποίο και κατέκτη¬σε, νικώντας στις 2 Δεκεμβρίου στη Λάρισα 2-1 με γκολ του Κοκκινάκη της Νίκης και του Κωστή του Μαγνησιακου και στο Βόλο τις 17 Δεκεμβρίου με 7-2 με 5 γκολ του Δημητρα¬κόπουλου Κοκκινάκη Αγγελόπουλου.











Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « 1949-1950 1951-1952 »

Βρείτε μας στο Twitter

Βρείτε μας στο Facebook

Εφαρμογή Android