You are now being logged in using your Facebook credentials

Login With Facebook

1949-1950

1949: Η ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Ο Ολυμπιακός και αυτή τη χρονιά μετείχε στο πρωτάθλημα με νέα παιδιά, ενώ η «πα­λιά φρουρά» κρέμασε τα παπούτσια της με εξαίρεση του Βογιατζή. Έτσι εκτός του Τσι-γαρίδα, του Μιχαηλίδη, του Παππά, του Βικιώτη παίζουν ο Χρυσόπουλος, ο Παπαζήσης, ο Χαλκιάς, ο Αριστος Στέργιου, ο Σκλέντζας, ο Αγγελόπουλος, ο Δουζένης, ο Βλαχάβας κ.α. Στο Θεσσαλικό πρωτάθλημα η μετριότητα του συνεχίσθηκε και τα σκαμπανεβάσμα­τα που είχε η ομάδα από Κυριακή σε Κυριακή την έφεραν πάλι στην 4η θέση της βαθμολογίας.

Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ύστερα από μια συγκλονιστή μάχη χάνει από τον Παγασητικό με 4-3. Τα γκολ του Ολυμπιακού Βικιώτης 2, Δουζένης.

Την άλλη Κυριακή στις 27 Φεβρουαρίου 1949 κερδίζει με εντυπωσιακό τρόπο στο γή­πεδο του Αναύρου τη Νίκη με 4-2. Τοπ σκόρερ ο Βασίλης Δημητρακόπουλος που πετυχαί­νει τρία γκολ, ενώ το άλλο το σημειώνει ένας άλλος γκολτζής ο Βικιώτης.

Η επιτυχία αυτή σκόρπισε αισιοδοξία στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο. Για μια εβδομά­δα όμως γιατί την Κυριακή 6 Μαρτίου μέσα στο γήπεδο Αναύρου συντρίβεται από τον Εθνικό (παλιά Αναγέννηση) με 1-4. Το μοναδικό γκολ ο Βικιώτης.

Με αυτό το «μοτίβο» την μια Κυριακή νίκη και την άλλη ήττα συνεχίζει ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα.

Χάνει από τη Νίκη στη συνέχεια με 1-2 (το γκολ ο Βικιώτης) κερδίζει τον Κένταυρο 1-0 (το γκολ ο Δημητρακόπουλος) χάνει από τον Παγασητικό 1-3 (το γκολ ο Βλαχάβας) και τον Εθνικό 1-2 (το γκολ ο Δημητρακόπουλος).

Η τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος.

1.    Νίκη                                       22

2.    Παγασητικός                        19

3.    Εθνικός                                 17

4.    Ολυμπιακός                         14

5.    Κένταυρος                              8


Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « 1948-1949 1950-1951 »

Βρείτε μας στο Twitter

Βρείτε μας στο Facebook

Εφαρμογή Android